AFDELING 5 Zuid-Holland
Vervoer
Vervoersbericht 21-05: Africhting

Deze week hebben we weer een africhting. Inkorven op (22-05 ) en lossen op ( 23-05 ).

De africhtingsvlucht is gezamenlijk met Noord- en Zuid-Holland. Deze week is de africhting vanuit Roye. De duiven zullen gezamenlijk worden gelost met Noord-Holland. De prijs voor Zuid-Holland  is € 0,65 p/duif. 

Voor deze africhtingsvlucht kan er worden ingekorft in de volgende lokalen;

Vereniging  Ophaaltijd 
1300 Alkmaar  20:00 uur
1264 Zaanstreek Noord  20:30 uur
1519 Katwijk  21:30 uur
   
1768 Zevenhuizen  19:30 uur
1539 Naaldwijk  20:10 uur
1614 Klaaswaal  21:00 ur
1602 Barendrecht  21:30 uur
1738 H.I. Ambacht  21:50 uur

De Vervoerscommissie 
Vervoersbericht 14-05: Ophalen 1e Dagfondvlucht

We hebben al een aantal vragen ontvangen omtrent het ophalen van de duiven voor de eerste dagfondvlucht. 

De eerste dagfondvlucht ( Blois ) wordt net als andere jaren opgehaald bij alle verenigingen MITS uw vereniging minimaal 100 duiven en 5 inkorvende leden heeft. Voldoet uw vereniging hier niet aan dan kunt u zich afmelden voor dinsdagavond ( 22-05 ) 18.00 uur.

De overige dagfondvluchten worden opgehaald volgens het ophaalschema dagfond. 

De Vervoerscommissie 
Vervoersbericht 19-04-2018: Ophalen duiven

Beste verenigingen,

We zijn nu drie weken onderweg in het nieuwe vliegseizoen. Het laden van de wagens gaat echter nog niet overal even soepel. Gebleken is dat sommige verenigingen niet klaar staan, water nog aan de manden hangt en manden nog op de karren gezet moeten worden. Daardoor loopt het ophaalschema flink uit wat erg vervelend is voor de laatste verenigingen in de ophaalroute. 

Graag jullie medewerking bij deze!

Dank namens de laatste verenigingen en de chauffeurs/convoyeurs van de afdeling. 

 

De vervoerscommissie 
Vervoersbericht 02-04-2018: Aandachtspunten

Graag even aandacht voor het volgende; 

Regels vervoer voor verenigingen;

Aandachtspunten: Zorg voor voldoende karton, de gehele bodem moet bedekt zijn!

Dit is niet voldoende!!!!

Zorg er ook voor dat het karton in de juiste richting gelegd wordt, zodat dit niet kan opwaaien als de deuren open gaan. Het karton dient uitgerold te worden en dan in de breedte van de mand geplaatst te worden.

Er mag heel zuinig (een klein handje) gebruik gemaakt worden van hennepvezel of houtmot. Teveel bodembedekking is niet wenselijk, vanwege vervuiling van de losplaatsen. Omdat zand en korrels enorm kunnen stuiven, mag hier beslist geen gebruik van gemaakt worden!

Dit is een halve emmer!

Restmanden

Voorkom restboxen; het vervoer in restboxen is voor de duiven erg onplezierig. Het is toegestaan om maximaal 2 duiven extra in de mand te doen om restmanden te verkomen. Ook is het mogelijk om een restmand samen te voegen met een restmand van een andere vereniging. Het is voor de duiven en voor de begeleiders niet wenselijk om op de verzamelplaats nog restboxen samen te voegen.

Er mogen niet meer dan 2 restboxen per vereniging worden aangeboden, 1 box met duivinnen en 1 box met doffers. Daar waar de auto komt ( indien mogelijk ) restboxen samenvoegen. Op de labels dient het juiste aantal duiven vermeld te staan, kreten als VOL zijn niet toegestaan. Restmanden moeten aan voor- en achterzijde een restlabel hebben, waarop het juiste aantal duiven staat vermeld. Ook moet de restmand aan de voorzijde de label van de losgroep hebben, zodat het voor iedereen duidelijk is om welke losgroep het gaat.

 

De Vervoerscommissie
Vervoers Bericht 23-02-2018

Op maandag 12 februari 2018 vertrokken Ruud den Dunnen, verantwoordelijk voor het vervoer van Afdeling 5 Zuid-Holland, en Christ van der Linden, verantwoordelijk voor het vervoer van Afdeling 2 Brabant 2000, naar Frankrijk om aldaar enkele losplaatsen te gaan bezoeken.

Het werd een flinke reis en een lange dag.

Totaal werd er ruim 1.300 kilometer voor gereden en de dag duurde van ongeveer 4.00 uur in de ochtend tot ongeveer 24.00 in de nacht.

Klik HIER voor het uitgebreide verslag

Ruud