AFDELING 5 Zuid-Holland
Vervoer
Week 25 Africhting jonge duiven weekend

Beste leden,

Voor aanstaand weekend staat er een africhting voor de jonge duiven op het programma. Dit betreft een africhting vanuit Roosendaal en Numansdorp. Welke samenspelen waar naartoe gaan is hieronder weergegeven;

Numansdorp; Leiden e.o. - MHO - Gouwe-IJssel - ZHO boven de Lek

Roosendaal; Westland - ZHE - MHW - Hoeksche Waard - Drechtsteden - ZHO onder de lek

Voor deze africhting kunt u uw vereniging opgeven. Dit kunt u doen door een mail te sturen voor woensdagavond 20:00 uur naar vervoer@afdeling5.nl.  Wanneer uw vereniging niet deelneemt aan de africhting dan kunt u ook bij het manden opgeven 0 invullen. Op deze manier weten wij dat uw vereniging niet opgehaald hoeft te worden. Voor de africhting geldt een minimum van 150 duiven. 
 

Er mogen op deze africhting ook oude duiven worden ingekorft

De Vervoerscommissie
Updates week 23

Beste leden,

Momenteel staan we nog met de duiven in Grevelliers. De chauffeurs en convoyeurs hebben de tent inmiddels opgezet en zijn droog gaan zitten. De duiven zitten droog en warm en zijn voorzien van water. Vanmiddag worden ze weer gevoerd en hopelijk kunnen ze morgen in goed weer richting huiswaarts gaan. Bij deze allemaal veel succes morgen!

Daarbij zijn er nog 2 mededelingen voor volgende week;

- De africhting voor de jonge duiven zal niet doorgaan. De animo blijft zeer matig tot geen animo. 
- Er gaan wat geruchten dat Bordeaux eventueel aangepast wordt in Bergerac. Daarvan is echter geen sprake Bordeaux blijft Bordeaux. 
 

Nogmaals allen succes morgen en laten we hopen op een mooie week 23.

De vervoerscommissie
Update africhting Roye

Beste leden,

De weersomstandigheden voor morgen zijn tot dusverre goed dat een lossing in frankrijk mogelijk moet zijn. Hiervoor wijken we echter wel uit naar Grevelliers. De losplaats Roye wordt dus gewijzigd in Grevelliers. 

Voor de africhting kan er ingekorft worden in onderstaande lokalen. De ophaaltijden maken we rond het middaguur bekend. 

     
1755 Oudewater 19.20 uur 
1768 Zevenhuizen 19.50 uur 
1536 Maasdijk 20.45 uur
1738 H.I.Ambacht 21.30 uur
1675 Strijen 21.50 uur 

De Vervoerscommissie
Africhtingen week 22

Beste liefhebbers,

Voor deze week staat de eerste doordeweekse africhting voor de jonge duiven op het programma. Gezien de weersomstandigheden begrijpt iedereen dat het voor iedere liefhebber moeilijk is om de jonge duiven af te richten. Bij inventarisatie is gebleken dat er geen animo is om voor deze week al een doordeweekste africhting vanuit Roosendaal te organiseren. Hierdoor is besloten deze africhting te laten vervallen.

Daaropvolgend willen we voor de Fondduiven proberen nog wat extra kilometers te maken. Hiervoor organiseren we een africhting vanuit Roye. Inkorven op dinsdagavond (28-05) en lossen op woensdag (29-05). De vrachtprijs bedraagt 75 cent per duif incl. dieseltoeslag en er gaan 30 duiven in de mand. 

Helaas zijn ook voor deze week de weersvoorspellingen voor woensdag matig. Houdt de site dus goed in de gaten voor verdere berichtgeving hierover. 

De inkorflokalen zijn hieronder weergegeven met daarbij de ophaalroute. 

Route 1    
1768 Zevenhuizen 19:30 uur
1519 Katwijk 20:15 uur
1536 Maasdijk 21:15 uur
     
Route 2    
1755 Oudewater 19:30 uur
1746 Lekkerkerk 20:15 uur
1738 H.I.Ambacht 21:00 uur
1675 Strijen 21:40 uur

De Vervoerscommissie
Start seizoen 2024 met Africhting Roosendaal

Beste leden,

De winter is weer voorbij maar deze dagen lijkt de herfst alweer begonnen. De weersomstandigheden zijn ons nog niet helemaal in het voordeel. Maar desalniettemin staat voor aankomend weekend toch de eerste africhting op het programma. De eerste africhting willen we voor alle samenspelen organiseren vanuit Roosendaal. De duiven zullen worden gelost in drie groepen (rood-wit-blauw). De vrachtprijs bedraagt 56 cent p/duif exclusief dieseltoeslag en er gaan 30 duiven in de mand. 

Wij begrijpen dat nog niet iedereen klaar is voor de start van het seizoen. In principe gaan wij er vanuit dat alle verenigingen meedoen voor deze africhting. Omdat het een africhting in het weekend betreft vragen wij u om uw vereniging af te melden bij geen deelname. Dit dient u te doen voor woensdagavond (27-03) 20:00 uur. U kunt uw vereniging afmelden op meerdere manieren door een mail te sturen naar vervoer@afdeling5.nl of telefonisch naar 06-54637468. Wanneer u bij het opgeven van de mandenaantallen uw verenging op 0 manden zet, weten wij ook dat uw vereniging niet deelneemt aan de africhting. Aan mogelijkheden geen gebrek dus hopen wij dat iedereen (die zijn vereniging wilt afmelden) dit voor woensdagavond 20:00 uur heeft gedaan. 

Ter info;

- Er zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd in de ophaalschema. Kijk goed of dat er wijzigingen voor uw verenigingen zijn zodat u zich hier op kan    voorbereiden.

- Wij wijzen uw op de aandachtspunten voor het vervoer. Deze zijn opgenomen in het infoboek van de afdeling. 2024 is weer een nieuw seizoen dus wellicht is het noodzakelijk dat de aandachtspunten weer even opgefrist worden. 

Wij hopen dat het seizoen 2024 voor iedereen een mooi en sportief seizoen wordt. Wij als vervoersommissie zijn er weer klaar voor en alle chauffeurs en convoyeurs zijn weer opgeladen om er weer een mooi seizoen van te maken. Dit doen wij echter met en voor u als leden. Mede hierdoor hopen wij op uw medewerking bij alles wat het vervoer en het contact met de chauffeurs en convoyeurs aangaat. Mocht uw ergens problemen mee hebben of op- of aanmerkingen hebben dan mogen die uiteraard altijd gemeld worden. Dit dient daarbij wel gedaan te worden bij de vervoerscommissie en niet tegen individuele chauffeurs en convoyeurs. Daarbij hopen wij dat onterrechte beschuldigingen, aannames en klachten niet zomaar lukraak op sociale media en in de wandelgangen worden verspreidt ZONDER dat er enige communicatie of verificatie is geweest met de vervoerscommissie. Onze contactgegevens staan op deze site. Dus wie de weg via sociale media weet te vinden, weet vast en zeker deze contactgegevens ook te vinden. 

Laten we het positief houden! en hopen dat het voor iedereen een mooi seizoen wordt met een mooie eerste africhting aanstaand weekend.

De vervoerscommissie