AFDELING 5 Zuid-Holland
Vervoer
Vervoersbericht (2) 18-05-2019: E21 Blois

Deze week staat de eerste Dagfondvlucht op het programma. 

Voor de eerste dagfondvlucht is het gebruikelijk dat we alle verenigingen ophalen en dus het ophaalschema hanteren wat u gewend bent. Vanaf E23 zal het ophaalschema Dagfond gehanteerd gaan worden. 

Voor E21 Blois geldt dezelfde regel dat er een minimum van 100 duiven in rekening gebracht wordt. Mocht uw vereniging niet mee willen doen aan deze dagfondvlucht, dan kunt u uw vereniging afmelden tot DINSDAGMIDDAG 12.00 UUR.  

De Vervoerscommissie
Vervoersbericht: 18-05-2019: Africhting

Ook deze keer hebben we weer een doordeweekse africhting op het programma staan. 

Deze week zal de africhting vanuit Roye zijn. Ophalen op dinsdagavond (21-05) en lossen op woensdag (22-05). De prijs voor deze africhting is 68 cent p/duif en er gaan 30 duiven in de mand. 

Hieronder staan de ophaalroutes voor deze africhting, Dit zijn aangewezen ophaalpunten door de vervoerscommissie. U kunt zich dus NIET opgeven voor de africhting. De africhtingen waarbij u uw vereniging kunt opgeven beginnen in week 22. 

  Vereniging  Ophaaltijd 
1755 Oudewater  19:30 uur
1300 Alkmaar  20:30 uur
1264 Zaanstreek Noord  21:15 uur
     
1530 Lisse  19:45 uur
1519 Katwijk  20:15 uur
1536 Maasdijk 21:15 uur
     
1675 Strijen 20:30 uur
1768 Zevenhuizen 21:15 uur
1738 H.I.Ambacht 21:45 uur 

De duiven van Noord- en Zuid-Holland zullen gelijk worden gelost.

De Vervoerscommissie
Beste mandenknopers van de verenigingen

Vorig jaar en ook de eerste vlucht van het nieuwe seizoen zijn we een aantal problemen tegengekomen bij het dichtmaken van de manden dvm. een touwtje.

Wij zouden graag zien dat het dichtmaken van de manden op onderstaande manier gebeurd:

juiste manier geknoopt

Wij ondervinden onderweg behoorlijk wat problemen als de manden op onderstaande manier worden dichtgemaakt:

Foute manier van knopen

Waarom ondervinden wij problemen bij deze manier? Bij het overladen van de manden kan het touwtje aan de zijkant van de mand doorscheuren, dit zorgt ervoor dat de mand niet meer vastzit met een touwtje en dus open kan komen te staan. Een bijkomend probleem zijn de strenge controles op de losplaatsen in België. Een mand waar geen touwtje om zit levert een boete op van 250 euro. Twee zaken die we dus liever willen voorkomen door de manden goed dicht te maken.

Wij hopen op uw medewerking,

Bij voorbaat dank!

De Vervoerscommissie. 
Vervoersbericht: 24-3-2019

Beste sportvrienden,

Het nieuwe seizoen 2019 gaat vanaf volgend weekend weer van start! We beginnen met een africhting vanuit Meer voor alle losgroepen. 

Mocht uw vereniging niet willen meedoen aan deze africhting dan kunt u uw vereniging afmelden tot woensdagmiddag ( 27-03 ) 12:00 uur. Voor de africhting zal een minimum van 100 duiven in rekening worden gebracht. 

Ook in 2019 willen we weer aandacht vragen voor de volgende punten:

- Zorg voor voldoende karton in de manden zodat de bodem volledig bedekt is met karton.

- Restandlabels zowel voor- als achteraan de mand hangen, zodat ook aan de binnenzijde van de wagen te zien is dat het een restandmand is.

- Zaagsel of houdmot in de manden is toegestaan maar MET MATE. Dit voorkomt een hoop rommel op de losplaatsen en in de drinkbakken in de wagen. 

- Afgelopen seizoen hebben we een aantal problemen gehad met het verzegelen van de manden dmv het touwtje. Wij vragen u om allereerst te zorgen dat alle manden zijn voorzien van een touwtje en een zegeltje. En om het touwtje daarbij vast te maken op de ouderwetse manier, wij ruimen ze op de losplaats wel op. 

Namens de vervoerscommissie wensen wij u een goed vliegseizoen 2019 met daarbij een goede samenwerking!

De Vervoerscommissie