AFDELING 5 Zuid-Holland
Vervoer
Vervoersbericht 14-09: Extra vlucht Peronne afgelast

Op het programma staat voor volgend weekend nog een extra vlucht vanuit Peronne op de planning. Echter hebben wij vernomen dat er voor deze vlucht zeer weinig belangstelling is, maar er daarbij wel veel belangstelling is voor de najaarsklassiekers die samen worden georganiseerd met de vereniging Urk.

Door de zeer geringe belangstelling hebben wij besloten om de extra vlucht vanuit Peronne NIET DOOR TE LATEN GAAN. 

De Vervoerscommissie 
Beste mandenknopers van de verenigingen

Vorig jaar en ook de eerste vlucht van het nieuwe seizoen zijn we een aantal problemen tegengekomen bij het dichtmaken van de manden dvm. een touwtje.

Wij zouden graag zien dat het dichtmaken van de manden op onderstaande manier gebeurd:

juiste manier geknoopt

Wij ondervinden onderweg behoorlijk wat problemen als de manden op onderstaande manier worden dichtgemaakt:

Foute manier van knopen

Waarom ondervinden wij problemen bij deze manier? Bij het overladen van de manden kan het touwtje aan de zijkant van de mand doorscheuren, dit zorgt ervoor dat de mand niet meer vastzit met een touwtje en dus open kan komen te staan. Een bijkomend probleem zijn de strenge controles op de losplaatsen in België. Een mand waar geen touwtje om zit levert een boete op van 250 euro. Twee zaken die we dus liever willen voorkomen door de manden goed dicht te maken.

Wij hopen op uw medewerking,

Bij voorbaat dank!

De Vervoerscommissie. 
Vervoersbericht: 24-3-2019

Beste sportvrienden,

Het nieuwe seizoen 2019 gaat vanaf volgend weekend weer van start! We beginnen met een africhting vanuit Meer voor alle losgroepen. 

Mocht uw vereniging niet willen meedoen aan deze africhting dan kunt u uw vereniging afmelden tot woensdagmiddag ( 27-03 ) 12:00 uur. Voor de africhting zal een minimum van 100 duiven in rekening worden gebracht. 

Ook in 2019 willen we weer aandacht vragen voor de volgende punten:

- Zorg voor voldoende karton in de manden zodat de bodem volledig bedekt is met karton.

- Restandlabels zowel voor- als achteraan de mand hangen, zodat ook aan de binnenzijde van de wagen te zien is dat het een restandmand is.

- Zaagsel of houdmot in de manden is toegestaan maar MET MATE. Dit voorkomt een hoop rommel op de losplaatsen en in de drinkbakken in de wagen. 

- Afgelopen seizoen hebben we een aantal problemen gehad met het verzegelen van de manden dmv het touwtje. Wij vragen u om allereerst te zorgen dat alle manden zijn voorzien van een touwtje en een zegeltje. En om het touwtje daarbij vast te maken op de ouderwetse manier, wij ruimen ze op de losplaats wel op. 

Namens de vervoerscommissie wensen wij u een goed vliegseizoen 2019 met daarbij een goede samenwerking!

De Vervoerscommissie