AFDELING 5 Zuid-Holland
Week 30 Bergerac A30, Fontenay sur Eur E30 en Duffel/Lennik J30

Vanwege de te verwachten omstandigheden op zaterdag en zondag is de vlucht vanuit Pt Sint Maxence op vrijdag vervlogen.  De winnaars in rayon Oost zijn Piet + Hans van Zon uit Krimpen ad IJssel. Hun duif was de snelste van 3664 duiven. In rayon Midden ging de overwinning tegen 3381 duiven naar Gebr. Poelman uit Rotterdam, in rayon West was het RPC Heuzen uit Leiden die tegen 3759 duiven met de overwinning aan de haal ging. 

Op Marseille was het een duif van Jan Polder uit Middelharnis die tegen 900 duiven de snelste was. Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Dan nu over naar het vluchtprogramma. Op maandagavond is er de mogelijkheid om in te korven in de daarvoor aangewezen lokalen voor een africhting. Kijk voor meer informatie op de blog van het vervoer. Op dinsdag 27 juli inkorven voor Bergerac (A30), vrachtprijs 234 cent er gaan 25 duiven in  de mand. Donderdag 29 juli inkorven voor Fontenay Sur Eure E30. Er gaan 25 duiven in de mand, de vrachtprijs (inclusief dieseltoeslag en de 3 cent afdracht aan het NPO) is 102 cent per duif. De duiven worden opgehaald via de gebruikelijke dagfond ophaalroute.

Op vrijdag 30 juli inkorven voor de tweede jonge duivenvlucht J30 opnieuw vanuit Duffel en Lennik. Er gaan 30 duiven in de mand, vrachtprijs 68 cent. Er mogen geen oude duiven mee!  Naar compuclub vluchtcode J30 insturen. Er wordt gelost in de volgende groepen:

Groep 1

ZHE + Westland

 

Lennik

 

Groep 2

Leiden

 

Duffel

 

Groep 3

HW

 

Lennik

 

Groep 4

MHO+MHW

 

Duffel

 

Groep 5

DS+GY+ZHO

 

Lennik (nog onder voorbehoud van voldoende ruimte op de losplaats)

Door het wegvallen van de jonge duivenvlucht van 24-07 hebben we opnieuw moeten schuiven in het programma. Door de natour een week later te laten beginnen krijgen we wat ruimte om nog drie keer op vrijdag jonge duiven in te korven, die dan in groepen gelost gaan worden. De vlucht van 21-08 Morlincourt korven we dan op donderdag in en op vrijdag start dan inkorven voor de natour. Vanaf Morlincourt gaan de jongen in 1 keer los. Het programma gaat er zo uitzien.

 

Programma week opschuiven

   
 

Jong

 

Natour

31-7-2021

Lennik/Duffel 5 groepen

 

 

7-8-2021

Quievrain 3 groepen

 

 

14-8-2021

Niergnies 3 groepen

 

Meer op di 17-08

21-8-2021

Morlincourt (donderdag inkorven)

 

Duffel 3 groepen

28-8-2021

Nanteuil

 

Lennik 3 groepen

4-9-2021

Pt st Max

 

Quievrain 3 groepen

11-9-2021

Fontenay Sur Eure (sector)

 

Niergnies 3 groepen

18-9-2021

 

 

Morlincourt

Nationale vliegschema 6 van 8 vluchten tussen 24-07 en 11-09 tellen voor Nationaal Kampioenschap. Na uitvallen 24-07 blijven er nog 7 over.

Fontenay 11-09 is sectorvlucht. Vluchten van 04-09 en 11-09 vervoeren we samen met Noord Holland

       

Er mogen geen oude duiven met de jonge duiven vluchten mee.

           

Naast de vluchten uit bovengenoemd schema staan uiteraard ook nog de doordeweekse africhtingen op het programma, in te korven bij de daarvoor aangewezen verengingen. Meer info daarover vind u wekelijks in de blog van het vervoer. 

Allen succes met de voorbereiding deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 29 Pont St Maxence M29 en Duffel/Lennik J29

Week 29 Pont St Maxence en Duffel/Lennik J29 Update!

Zoals in het bestuursbericht al bekend gemaakt, wordt Pont St Maxence voor de oude duiven morgen (vrijdag) gelost. De vlucht voor de jonge duiven is afgelast! Het programma met de jongen zal worden aangepast. Voor volgende week zullen we de vluchten die voor deze week gepland stonden programmeren. Resterende programma wordt zo spoedig bekend gemaakt 

Ook afgelopen weekend hebben we weer een moeizaam tot zeer moeizaam verloop van de vluchten meegemaakt. De uitslag van Chateauroux is inmiddels gemaakt. De winnaar van het totale concours is S. Mingovgioudis uit Alblasserdam. Zijn duif was de snelste van 6088 duiven en uiteraard ook de snelste in rayon Oost tegen 2443 duiven. In rayon Midden ging de overwinning tegen 1845 duiven, in rayon West was het combinatie vd Meer-Plomp die tegen 1780 duiven met de overwinning aan de haal ging. 

Dan nu over naar het vluchtprogramma. Naar aanleiding van het verloop van deze week, maar ook zeker van de weken hiervoor hebben wij als bestuur in overleg met de lossingscommissie besloten dat een aanpassing in het programma voor jong en oud wenselijk is voor dier en mens. De geplande midfondvlucht M29 vanuit Fontenay sur Eure hebben we ingekort naar een vlucht vanuit Pont St Maxence. Donderdag 22 juli inkorven. Er gaan 27 duiven in de mand, de vrachtprijs (inclusief dieseltoeslag en de 3 cent afdracht aan het NPO) is 83 cent per duif. De laatste dagfondvlucht vanuit Bourges (die als losplek niet beschikbaar is overigens) gaan we aanpassen naar Fontenay sur Eure, deze vlucht telt in de afdeling gewoon voor het dagfond kampioenschap. 

Met betrekking tot de jonge duiven hebben we vanwege het moeizame verloop op zaterdag ook besloten om een aanpassing te doen. Op vrijdag 23 juli inkorven voor de tweede jonge duivenvlucht J29 opnieuw vanuit Duffel en Lennik. Er gaan 30 duiven in de mand, vrachtprijs 68 cent. Er wordt gelost in de volgende groepen:

Groep 1

ZHE + Westland

 

Lennik

 

Groep 2

Leiden

 

Duffel

 

Groep 3

HW

 

Lennik

 

Groep 4

MHO+MHW

 

Duffel

 

Groep 5

DS+GY+ZHO

 

Lennik (nog onder voorbehoud van voldoende ruimte op de losplaats)

Ook deze aanpassingen zullen niet door iedereen worden gewaardeerd, maar wij (het bestuur en de lossingscommissie) zijn van mening dat het belang van de duif groter is dan het vasthouden aan de op het programma staande losplaatsen

Allemaal veel succes met de voorbereidingen.

Bestuur afdeling 5

 
Week 28 Chateauroux E28 en Duffel/Lennik J28

Week 28 Chateauroux E28 en Duffel/Lennik J28

We starten het weekbericht met het noemen van de overwinnaar van de marathon vlucht vanuit Dax. Als snelste van de 1857 duiven bereikte de duif van N. Dekker Jr het hok in Woerden. De vlucht vanuit Pontoise werd in rayon Oost tegen 4834 duiven een prooi voor L. de Groot uit Stolwijk. In rayon Midden was de duif van A. van de Burg uit Bergschenhoek de snelste van 4160 duiven. In rayon West waren P+T van Kester uit Poeldijk de winnaar tegen 4713 duiven. Allen van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Het inkorven voor de africhting is verschoven naar dinsdagavond. Dan is er weer de mogelijkheid om in de aangewezen lokalen in te korven voor een africhting op woensdag. Kijk op het blog van het vervoer voor meer info.

Donderdag 15 juli kan er ingekorfd worden voor de sector dagfondvlucht vanuit Chateauroux E28. Er gaan 25 duiven in de mand, de vrachtprijs (inclusief de 3 cent afdracht aan het NPO) is 128 cent per duif. 

Op vrijdag 16 juli inkorven voor de eerste jonge duivenvlucht J28 vanuit Duffel en Lennik. Er gaan 30 duiven in de mand, vrachtprijs 68 cent. Er wordt gelost in de volgende groepen:

Groep 1

ZHE + Westland

 

Lennik

 

Groep 2

Leiden

 

Duffel

 

Groep 3

HW

 

Lennik

 

Groep 4

MHO+MHW

 

Duffel

 

Groep 5

DS+GY+ZHO

 

Duffel

Omdat er geen vitesse vlucht staat geprogrammeerd mogen er ook oude duiven worden ingekorfd. Inkorven via vluchtcode C28, alle duiven over de antenne. Daarna het bestand splitsen in T28 (voor de ouden) en J28 (voor de jongen). Alleen voor de jonge duiven wordt een uitslag gemaakt, dus richting compuclub alleen het D en W bestand van J28 insturen. 

Maandag 19 juli kan er in de daarvoor aangewezen lokalen dan weer worden ingekorfd voor een africhting vanuit Meer of Roosendaal. 

Allemaal veel succes met de voorbereidingen.

Bestuur afdeling 5
Week 27 Dax, Pontoise en Meer/Roosendaal

Week 27 Dax A27 Pontoise M27 en africhting

We starten het weekbericht met het noemen van de overwinnaar van de ZLU vlucht vanuit Agen. Als snelste van de 2934 duiven bereikte de duif van Mariska van de Made het hok in Achthuizen. Van de vlucht vanuit Cahors ging een duif van Jaco Wevenbos  uit Zwijndrecht tegen 2762 duiven met de overwinning aan de haal. De vlucht vanuit Issoudun werd in de afdeling tegen 7.118 duiven een prooi voor Comb. van Leeuwen & Zn uit Reeuwijk. Deze duif was uiteraard ook de snelste in rayon Oost. In rayon Midden was de duif van Burg-Luiken uit Rotterdam de snelste van 2399 duiven. In rayon West was D. Janssen uit Den Haag de winnaar tegen 2162 duiven. Allen van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Vanavond is er weer de mogelijkheid om in de aangewezen lokalen in te korven voor een africhting op dinsdag. Kijk op het blog vanhet vervoer voor meer info.

Dinsdag 6 juli kan er worden ingekorfd voor Dax A27, middaglossing. Het schrijven van mandenlijsten is bij alle marathonvluchten verplicht. De vrachtprijs is 234 cent per duif (inclusief 3 cent afdracht aan de NPO), er gaan 25 duiven in de mand.

Donderdag 8 juli kan er ingekorfd worden voor de midfondvlucht vanuit Pontoise. Er gaan 27 duiven in de mand, de vrachtprijs (inclusief de 3 cent afdracht aan het NPO) is 92 cent per duif. 

Op vrijdag 9 juli inkorven voor een africhting vanuit Meer, Numansdorp of Roosendaal. Er gaan 30 duiven in de mand, vrachtprijs 57 cent. 

Maandag 12 juli kan er in de daarvoor aangewezen lokalen dan weer worden ingekorfd voor een africhting vanuit Meer of Roosendaal. 

Hopelijk komen we in een fase met wat stabieler weer en kunnen de geplande africhtingen en vluchten onder normale omstandigheden plaatsvinden.

Allemaal veel succes met de voorbereidingen.

Bestuur afdeling 5
Week 26 Cahors A26 Issoudun E26 en africhting

Het is een bijzonder jaar qua weersomstandigheden. Afgelopen weekend kon de africhting niet doorgaan en moesten de duiven die ingekorfd waren voor Nanteuil opnieuw een nacht langer in de mand zitten. Zoals in het infoboek vermeld staat bedragen de kosten voor het overstaan 7 cent per duif. Helaas waren de omstandigheden zo slecht dat er teruggereden moest worden en konden de duiven gistermorgen in Duffel gelost worden. Hierdoor zijn er geen rayonoverwinnaars te melden. 

We vervolgen het weekbericht met het noemen van de overwinnaar van de ZLU vlucht vanuit Mont de Marsan. Als snelste van de 1051 duiven bereikte de duif van Tom van Zwienen het hok in Capelle ad IJssel.  Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Zoals in het infoboek beschreven zijn de vrachtprijzen gebaseerd op de brandstofprijzen aan het begin van het seizoen. Zoals een ieder gemerkt zal hebben zijn de prijzen voor diesel de laatste maanden steeds verder gestegen. Tot nu toe hebben we de stijging niet doorberekend. Met ingang van deze week doen we dat wel hetgeen inhoudt dat de vrachtprijs verhoogd wordt met 4%. Deze aanpassing is al in de prijzen hieronder doorberekend. Als de dieselprijzen weer gaan dalen of verder stijgen, zal er weer aan aanpassing plaatsvinden.

Dinsdag 29 juni kan er worden ingekorfd voor Cahors A26, middaglossing. Het schrijven van mandenlijsten is bij alle marathonvluchten verplicht. De vrachtprijs is 234 cent per duif (inclusief 3 cent afdracht aan de NPO), er gaan 25 duiven in de mand.

Donderdag 1 juli kan er ingekorfd worden voor de Nationale dagfondvlucht Vanuit Issoudun. Deze vlucht kan alleen worden ingekorfd in de Nationale Inkorfcentra, afslaan ook in het centrum waar is ingekorfd. Mandenlijst niet verplicht, er is geen meldplicht volgens de richtlijnen van de NPO. Er gaan 25 duiven in de mand, de vrachtprijs (inclusief de 3 cent afdracht aan het NPO) is 128 cent per duif. 

Op vrijdag 2 juli inkorven voor een africhting vanuit Meer, Numansdorp op Roosendaal. Er gaan 30 duiven in de mand, vrachtprijs 57 cent. Hieronder de losplekken en wie waar naar toe gaat.

Meer
Goeree Overflakkee
Drechtsteden + ZHO onder de lek
 
Numansdorp
Gouwe-IJssel + ZHO boven de lek
Leiden e.o. + 1707 en 1557
MHO
 
Roosendaal
Westland
Hoeksche Waard
MHW (1679, 1505, 1503, 1558 en 1543)

Voor maandag 5 juli kan er in de aangewezen lokalen dan weer ingekorfd worden voor een africhting op dinsdag 6 juli. Uiteraard als de omstandigheden dat toelaten. We zijn van plan om de start van het jonge duiven seizoen nog met 1 week uit te stellen. Op zaterdag 10 juli willen we dan nog een africhting organiseren, de eerste wedvlucht zal dan op 17 juli op het programma staan. Definitief bericht hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 24 Bordeaux A24, Vierzon E24 en Niergnies V24

Afgelopen weekend moesten de duiven als gevolg van de slechte omstandigheden op zaterdag helaas opnieuw een nacht langer in de mand zitten. Zoals in het infoboek vermeld staat bedragen de kosten voor het overstaan 7 cent per duif. 

We vervolgen het weekbericht met het noemen van de rayonoverwinnaars van de vlucht vanuit Pontoise. In rayon West ging de overwinning naar combinatie J &M Hameetman uit Ouddorp. De duif van deze combinatie was de snelste van 4865 duiven in het rayon. In rayon Midden ging een duif van K. van Dorp en Zn als eerste over de finish tegen 4939 duiven. In rayon Oost was het een duif van Gebr. Epping die als snelste van 5203 duiven werd afgevlagd. Van de marathon klassieker vanuti Sint Vincent is P. van de Boogaard uit Kamerik winnaar geworden. ZIjn duif was de snelste van 2091 duiven in Afdleing 5 mar tevens de snelste van de gehele lossing met 11.704 duiven. Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Dinsdag 15 juni kunt u inkorven voor de tweede marathonvlucht vanuit Bordeaux A24. Er gaan nu het hittoprotocol van kracht is geworden 23 duiven in de mand, de vrachtprijs is 225 cent per duif (inclusief de 3 cent afdracht aan de NPO). Donderdag 17 juni kan er ingekorfd worden voor de dagfondvlucht Vierzon E24. Er gaan 25 duiven in de mand, de vrachtprijs (inclusief de 3 cent afdracht aan het NPO) is 123 cent per duif. De losplaats Bourges is niet langer beschikbaar volgens een beircht van de NPO vanmorgen, daarom is gekozen voor de dichtstbijzijnde losplek Vierzon.

Op vrijdag 18 juni inkorven stond de vitessevlucht vanuit Peronne op het programma. Stond want afgelopen vrijdag ontvingen wij vanuit het NPO bericht dat Peronne niet langer beschikbaar is voor een lossing op zaterdag, dat geldt voor de rest van het seizoen. Ook voor deze plek moesten wij een alternatief zoeken. Dat is voor deze week Niergnies geworden. Dus vrijdag 18 juni inkorven voor V24 Niergnies. Er gaan 30 duiven in de mand, vrachtprijs  72 cent (inclusief 3 cent  afdracht aan NPO).

Al met al weer een heel gepuzzel om een losplek te vinden voor komend weekend. Inmiddels is er (niet voor de eerste keer) een noodkreet richting NPO bestuur uitgegaan om met alternatieven te komen voor de losplekken die wegvallen. 

Wij wensen u succes met de voorbereidingen voor komend weekend.

Bestuur Afdeling 5