AFDELING 5 Zuid-Holland
Week 37 Sens F37 Update dieseltoeslag

Update 17-09: De dieseltoeslag voor Sens F37 is vastgesteld op 7 cent, de totale vrachtprijs komt daarmee op 105 cent per duif.

Update 14-09: Gelet op de voorspeling van een zuidoostenwind op zaterdag heeft de lossingscommisie in overleg met het instituut wedvluchtbegeleiding besloten Sens als losplaats te kiezen voor de laatste jonge duiven vlucht.

Update 10-09: Dieseltoeslag Niergnies N36 en F36 is 5 cent, de totale prijs komt daarmee op 79 cent per duif.

Week 37 Sens F37 

Op donderdag 14 september kan er worden ingekorfd voor de laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Sens F37. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen, nationael kampioenschappen en Olympiade. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 98 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de verenigingen die in het ophaalschema van het vervoer staan (zie blog vervoer) indien er meer dan 5 inkorvende leden met meer dan 100 duiven zijn. 

Aantallen opgeven voor maandagavond 20 uur.

Namens bestuur afdeling 5 veel succes met de voorbereiding van deze laatste vlucht van het seizoen 2023.

Voor de liefhebbers die nog wat langer door willen gaan wijzen wij graag op de najaarsvluchten die georganiseerd worden.  Hieronder wat extra info.

Najaarsklassiekers 2023 Nieuwsbrief 3

Sportvrienden,

Dit jaar organiseren wij voor de 18e jaar op rij de najaaraarsklassieker op Urk.  Afgelopen week werd het opeens opnieuw zomer. Wij vonden het verstandig om de onervaren duiven hieraan niet bloot te stellen, we hebben nog vluchten genoeg. Hierdoor is de trainingsvlucht voor de Westkant afgelast en gaan we a.s. woensdag weer verder, onder zo het er nu uitziet aangename omstandigheden. De lange termijn weerkaarten zien er overigens niet slecht uit voor een mooi najaarsklassiekers seizoen.

In deze nieuwsbrief veel aandacht voor de inkorflokalen m.b.t. inkorftijden, systemen, etc.

Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.

Houdt ook www.najaarsklassiekers.nl goed in de gaten. De komende weken zal er steeds meer informatie op verschijnen.

Namens najaarsklassiekers op Urk 2023 en PV Flevoland Urk,

Simon Zeeman (Hoofd van de organisatie)

  Inkorflokalen Westlijn

0433 Flevoland Urk    (taartvluchten@gmail.com)

1031 De Verwachting Tiel (ferdigerritse@hotmail.com)

1268 BVZ Zaandam    (ruudsimonmoes@hotmail.com)

1710 Alphense Vriendenclub Alphen a/d  Rijn ( j.rimmelzwaan@hccnet.nl)

1738 De Luchtbode Hendrik ido Ambacht (pavdburg@outlook.com)

1850 Duivencentrum De Nishoek (combkorsta@planet.nl)

Trainingsvluchten

13-9-2023 Lennink

16-9-2023 Menen

Wedstrijden

23-9-2023 N38 Etroeungt

30-9-2023 N39 Vervins

7-10-2023 N40 Roye

14-10-2023 N41 Etroeungt (Nationale Lossing)

Op de eerste vlucht een kopie van uw entbewijs inleveren bij het inkorflokaal. Inkorftijden en kloksystemen kunt u opvragen bij de inkorflokalen.

 
Week 36 Nergnies Golf F36 (jonge duiven) en Niergnies Golf N36 (natour)

Update 10-09: Dieseltoeslag Niergnies N36 en F36 is 5 cent, de totale prijs komt daarmee op 79 cent per duif.

Update 06-09: Zoals verwacht is door de NPO het hitteprotocol afgekondigd. Ook niet vreemd met de te verwachten temperaturen in Frankrijk, Belgie en Nederland. Vreemd is wel dat de NPO de regels met betrekking tot de maximale temperatuur ineens anders benaderd. Als gevolg daarvan wordt er door elke afdeling een andere keuze gemaakt, dat was niet nodig geweest indien bestuur NPO de lijn gevolgd had die men het hele jaar al aanhoudt. In het hitteprotocol dat in de NPO ledenraad is vastgesteld is vermeld dat wanneer de temperatuur op de vluchtdag boven de 29 graden komt er voor de jonge duiven gekozen moet worden voor een afstand die hoort bij 1 nacht mand en een te verwachten vliegduur van ongeveer 3 uur. Op basis daarvan hebben wij als bestuur besloten om ook de jonge duiven op vrijdag in te korven voor Niergnies.  En er is een Totaal lossing    Er gaan, conform hitteprotocol, 23 duiven in de mand. De vrachtprijs, exclusief dieseltoeslag is 74 cent. De jonge duiven worden ingekorfd op de vluchtcode F36, de natourduiven op vluchtcode N36. Uiteraard ook de D- en W-bestanden apart insturen naar compuclub.

Vlucht F36 telt niet voor de kampioenschappen in de afdeling, ook niet voor het Nationaal kampioenschap. Inmiddels hebben wij vanuit bestuur NPO de toezegging ontvangen dat de extra vlucht F37 (die telt in de afdeling) ook meetelt voor de Nationale kampioenschappen en Olympiade.

Bestuur Afdeling 5

 

Week 36 Fontenay sur Eure F36 en Niergnies Golf N36 + africhting Roye

Dinsdagavond kan er worden ingekorfd voor een africhting vanuit Roye, dit in een beperkt aantal lokalen. Kijk voor meer informatie op het blog van het vervoer. Hiervoor geld een hitte protocol 23 duiven in de mand

Op donderdag 7 september kan er worden ingekorfd voor de een na laatste vlucht voor de jonge duiven vanuit Fonenay sur Eure F35. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 98 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de eigen vereniging indien er meer dan 5 inkorvende leden met meer dan 100 duiven zijn. 

Op zaterdag 16 september wordt de laatste jonge duivenvlucht vervlogen, ook vanuit Fontenay sur Eure. Op deze vlucht mogen alleen jonge duiven ingekorfd worden.

Op vrijdag 8 september kan er worden ingekorfd voor de laatste natourvlucht vanuit Niergnies Golf N36. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 74 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Er wordt in 1 keer gelost.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week F36 Fontenay sur Eure voor dinsdagavond 20 uur.  Voor N36 Niergnies Golf opgeven voor woensdagavond 20 uur.

Dieseltoeslag Melun F35 is 7 cent, totale vrachtprijs komt daarmee op 105 cent per duif. De dieseltoeslag voor Niergnies N35 is 4 cent, de totale vrachtprijs komt dus uit op 78 cent per duif.

De temperaturen lijken hoog te worden deze week, mogelijk dat er vanuit de NPO nog aanvullende maatregelen aangekondigd worden. Hou de berichtgeving op de website dus in de gaten.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week. 

Bestuur Afdeling 5
Week 35 Melun F35 Niergnies Golf N35

Update: Dieseltoeslag Melun F35 is 7 cent, totale vrachtprijs komt daarmee op 105 cent per duif. De dieseltoeslag voor Niergnies N35 is 4 cent, de totale vrachtprijs komt dus uit op 78 cent per duif.

Week 35 Melun F35 en Niergnies Golf N35 + africhting Quievrain

Dinsdagavond kan er worden ingekorfd voor een africhting vanuit Quievrain, dit in een beperkt aantal lokalen. Kijk voor meer informatie op het blog van het vervoer.

Op donderdag 1 september kan er worden ingekorfd voor de midfondvlucht voor de jonge duiven vanuit Melun F35. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 98 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de eigen vereniging indien er meer dan 5 inkorvende leden met meer dan 100 duiven zijn. 

Op vrijdag 1 september kan er worden ingekorfd voor de natourvlucht vanuit Niergnies Golf N35. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 74 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Er wordt in 1 keer gelost.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week F35 Melun voor dinsdagavond 20 uur.  Voor N35 Quievrain opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De vrachtprijs voor Pontoise F34 komt op 102 cent per duif inclusief dieseltoeslag en kosten overstaan. De vrachtprijs voor Quievrain N34 komt op 77 cent per duif inclusief dieseltoeslag.

Iedereen veel succes met de voorbereiding deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 34 Van der Valk waardebonnen te winnen

Update 27-08: De vrachtprijs voor Pontoise F34 komt op 102 cent per duif inclusief dieseltoeslag en kosten overstaan. De vrachtprijs voor Quievrain N34 komt op 77 cent per duif inclusief dieseltoeslag.

Afgelopen week werden wij opnieuw geconfronteerd met een door de NPO uitgeroepen hitteprotocol, dit keer niet alleen minder duiven in de mand maar ook een beperking van de vluchtafstand (te bereiken afstand met 1 nacht mand) en de vluchtduur (maximaal 3 uur). Dit houdt in dat er keuzes gemaakt moeten worden ten aanzien van losplaatsen, wel niet op vrijdag enzovoorts, er moet een besluit genomen worden. Dat is ook gedaan. Duidelijk is dat daarbij nooit iedereen tevreden is. Als dan ook het verloop van de vlucht om wat voor reden niet naar wens is, is dit blijkbaar voor veel "liefhebbers" een reden om via de mail en social media ongefundeerd allerlei dingen te roepen, de mensen van het vervoer, lossingscommissie en bestuur te beledigen, te beschuldigen en soms zelfs te bedreigen. Denk eens een keer aan al deze vrijwilligers die dagelijks of bijna dagelijks veel tijd kwijt zijn aan het in goede banen leiden van alles die het vliegen met onze duiven mogelijk maakt. Iedereen die bij onze organisatie betrokken is heeft maar 1 doel en dat is een zo goed mogelijk verlopen concours. Door steeds maar weer geconfronteerd te worden met onterechte berichtgeving op bijvoorbeeld social media haken veel vrijwilligers af. Zonder vrijwilligers geen duivensport!! 

Dat geldt uiteraard ook voor bestuurders. Het afdelingsbestuur bestaat nog uit 5 personen, er zijn dus nu al 4 open plekken. Ondergetekende stopt na bijna 6 jaar dit seizoen ook en dan is er sprake van een bestuur dat in ondertal is. Er is dus dringend behoefte aan mensen die tijd en energie willen stoppen in het goed laten lopen van de organisatie. Het is daarbij wel de bedoeling om voor een periode van minimaal 3 jaar als bestuurder aan te treden. Aanmelden kan via secretaris@afdeling5.nl. Doe er een korte motivatie bij.

Dan nu over naar de orde van de dag. Dinsdagavond kan er worden ingekorfd voor een africhting vanuit Lennik, dit in een beperkt aantal lokalen. Kijk voor meer informatie op het blog van het vervoer 

Met betrekking tot het programma van de jonge duiven hebben we een kleine aanpassing gedaan. Deze week Pontoise (in plaats van Melun) en volgende week Melun (in plaats van Nanteuil). Op donderdag 24 augustus kan er worden ingekorfd voor de midfondvlucht voor de jonge duiven vanuit Pontoise F34. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 89 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de eigen vereniging indien er meer dan 5 inkorvende leden met meer dan 100 duiven zijn. Op deze vlucht zijn Van der Valk waardebonnen ter waarde van eur 250 te winnen. In elk rayon (West, Midden en Oost) is er op de middelste en laatste prijs een waardebon te winnen. Is de duif niet gezet dan schuift de prijs door naar de eerstvolgende duif die wel gezet is. Bij de laatste prijs is dat dan uiteraard de eerst voorgaande duif die gezet is. Inleg 25 cent per duif, inzetten op niveau 5 kolom 25.

Op vrijdag 25 augustus kan er worden ingekorfd voor de natourvlucht vanuit Quievrain N34. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 72 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Er wordt in 1 keer gelost.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week F34 Pontoise voor dinsdagavond 20 uur.  Voor N34 Quievrain opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De vrachtprijs voor  Bierges F33 en N33 inclusief dieseltoeslag is 75 cent per duif.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5

Arthur van Marrewijk
Week 33 Update Bierges F33 en Bierges N33

Dieseltoeslag Bierges F33 en N33 is 5 cent, de vrachtprijs komt daarmee op 75 cent per duif.

Update week 33 15.30 uur: Zojuist hebben we vanuit de NPO bericht ontvangen dat op advies van Zimoa en het IWB de vluchten beperkt moeten worden tot 1 nacht mand. Omdat er op basis van de voorspellingen voor komend weekend wel mogelijkheden zullen zijn om te lossen, houden we vast aan de afspraak om geen vlucht op vrijdag te houden. We zullen daarom alle duiven (dus zowel jong als natour) inkorven op vrijdag. Het gehele convooy gaat dan naar Bierges. Er gaan als gevolg van het hitteprotocol 23 duiven in de mand. Vrachtprijs 70 cent, de dieseltoeslag komt daar nog bij. De jonge duiven kunnen ingekorfd worden op vluchtcode F33, de natour duiven op code N33. De jonge duiven (die normaal naar Pontoise zouden gaan) krijgen dus een eigen uitslag, net als de natour duiven. Lossing in 1 keer. De vlucht F33 telt niet mee voor de afdelingskampioenschappen. De reserve vlucht in week 37 zal, conform afspraak, hierdoor aan het jonge duiven programma worden toegevoegd. Inkorven op donderdag 14 september, lossing op zaterdag 16 september. Met de Vlucht code F37

Vanavond voor 20.00 uur via de website gewoon de aantallen doorgeven die normaal gesproken voor de natour worden ingekorfd.

Het inzetten voor de te winnen waardebonnen voor Van der Valk schuift door naar volgende week.

Ongetwijfeld zal niet iedereen zich kunnen vinden in bovenstaande besluiten, maar we moeten handelen op basis van de gegevens die nu beschikbaar zijn en naar de mogelijkheden die er zijn.

Bestuur Afdeling 5

 

 
Week 32 Pt St Maxence F32 en Duffel N32 + Roosendaal africhting

Update 09-08 13.45 uur: In verband met de hogere temperaturen die verwacht worden, zal voor Pt Saint Maxence F32 het aantal duiven verlaagd worden van 27 naar 25 per mand. Let op: 25 duiven en niet 23!!

Week 32 Pt Sint Maxence F32, Duffel N32 en africhting Roosendaal en St Job in het Goo

Vanavond (maandag) kan in diverse lokalen worden ingekorfd voor een africhting vanuit Roosendaal, kijk op de blog van het vervoer naar de inkorflokalen. Dinsdagavond kan er worden ingekorfd voor een africhting vanuit St Job in het Goor, dit in een beperkt aantal lokalen. Kijk voor meer informatie op het blog van het vervoer 

Op donderdag 10 augustus kan er worden ingekorfd voor de midfondvlucht voor de jonge duiven vanuit Pt St Maxence F32. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 80 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de eigen vereniging indien er meer dan 5 inkorvende leden met meer dan 100 duiven zijn. 

Op vrijdag 11 augustus kan er worden ingekorfd voor de eerste natourvlucht vanuit Duffel N32. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 65 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Er wordt in 1 keer gelost.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week F32 Pt St Maxence voor dinsdagavond 20 uur.  Voor N32 Duffel opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De vrachtprijs voor Niergnies F31 inclusief dieseltoeslag is 78 cent per duif.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Dieseltoeslag week 31

Update 6-8: Dieseltoeslag Niergnies F31: Vrachtprijs inclusief dieseltoeslag is 78 cent per duif.

Update  3-8-2023  10.40 uur

Wijziging vluchten dit weekeinde week 31, op advies van het IWB en in overleg vervoer en NPO is het volgende besloten:  

De oude duiven gaan gewoon naar Argenton en worden gelost zodra dat mogelijk is. Overstaan tot bijvoorbeeld maandag is mogelijk als er niet eerder gelost kan worden.

De africhting vanuit Roosendaal - Duffel (vrijdag inkorven) is afgelast

De jonge duivenvlucht van Morlincourt F31 is veranderd in Niergnies F31. Donderdag inkorven, vrijdag lossen (uiteraard als de omstandigheden goed zijn).

Bestuur Afdeling 5
Week 31 Argenton E31 woensdag inkorven, Morlincourt F31 en Roosendaal T31

Woensdag 2 augustus kan er worden ingekorfd voor de laatste dagfondvlucht vanuit Argenton E31. Er gaan 25 duiven in de mand. De vrachtprjs is 150 cent per duif, inclusief dieseltoeslag. Ophaalroute dagfond, minimum aantal duiven is 75.  Argenton telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Aantal duiven opgeven via de site voor maandagavond 20 uur.

Op donderdag 3 augustus kan er worden ingekorfd voor de eerste midfondvlucht voor de jonge duiven vanuit Morlincourt F31. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 75 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de eigen vereniging indien er meer dan 5 inkorvende leden met meer dan 100 duiven zijn. 

Op vrijdag 4 augustus kan er worden ingekorfd voor de africhting vanuit Roosendaal T31. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 55 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Er wordt gelost in de groepen Rood, Wit en Blauw. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week E31 Argenton voor maandagavond 20 uur.  Voor F31 Morlincourt opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De vrachtprijs voor Fontenay M30 inclusief dieseltoeslag is 107 cent per duif en de vrachtprijs + dieseltoeslag voor Niergnies C31 is 77 cent per duif.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 30 Bergerac A30, Fontenay sur Eure M30 en Niergnies C30 (J30 en T30)

De vrachtprijs voor Issoudun E29 inclusief dieseltoeslag van 9 cent komt op 132 cent per duif. De vrachtprijs voor Quievrain C29 komt inclusief dieseltoeslag op 76 cent per duif.

Dinsdag 25 juli kan er worden ingekorfd voor Bergerac A30. Er gaan 25 duiven in de mand, een mandenlijst is zoals gebruikelijk bij de marathonvluchten verplicht. De vrachtprjs is 239 cent per duif, inclusief dieseltoeslag en inclusief 1 extra dag overstaan.

Gezien de verwachte temperaturen op donderdag is voor de inkorving van morgen, dinsdag 25 juli 2023, Grand Prix Bergerac het hitteprotocol van kracht.Er gaan dus 23 duiven in de mand

Op donderdag 27 juli kan er dus worden ingekorfd voor de laatste midfondvlucht vanuit Fontenay sur Eure M30. De vlucht telt mee voor de afdelingskampioenschappen. Op deze vlucht zijn gratis geldprijzen te winnen in de drie rayons (West, Midden en Oost). Voor meer informatie; kijk op de site.  Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 98 cent per duif, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Er wordt een beperkte ophaalroute gereden. Inkorven kan alleen in de lokalen die vermeld staan op de beperkte ophaalroute midfond. Insturen van D bestanden en W bestanden na afslaan kan vanuit de eigen vereniging indien er voor de midfond samen met de vlucht van de jonge duiven meer dan 5 deelnemers zijn. 

Op vrijdag 28 juli kan er worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Niergnies C30. Dit is een vlucht voor jonge duiven en oude duiven mogen mee.  Inkorven op code C30, in Winver splitsen in J30 en T30 en daarna insturen naar Compuclub. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 74 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop.Vanaf deze week (Niergnies J30 en T30) gaat alles in 1 keer los.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor A30 Bergerac voor zondagavond 20.00 uur, M30 Fontenay sur Eure voor dinsdagavond 20 uur.  Voor C30  Niergnies opgeven voor woensdagavond 20 uur.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 29 Roosendaal, Tarbes A29, Issoudun E29, Quievrain J29/V29

Update 19-07: Het hitteprotocol is voor de vlucht vanuit Issoudun van toepassing verklaard. Er gaan donderdag dus 23 duiven in de mand.

Update 18-07: Let op, naast het feit dat een vereniging als Nationaal Inkorfcentrum moet zijn aangemerkt, moeten er minimaal 7 deelnemers zijn. Bij minder deelnemers kan de vereniging niet als NIC fungeren en zal er elders ingekorfd moeten worden.

De vrachtprijs voor Pontoise M28 inclusief dieseltoeslag van 5 cent komt op 94 cent per duif. De vrachtprijs voor Duffel J28 komt inclusief dieseltoeslag op 67 cent per duif voor Lennik J28 komt dat uit op 72 cent per duif.

Maandag 17 juli kan er in de aangewezen lokalen worden ingekorfd voor een africhting vanuit Roosendaal. Kijk op de blog van het vervoer waar er ingekorfd kan worden. 

Dinsdag 18 juli kan er worden ingekorfd voor Tarbes A29. Er gaan 25 duiven in de mand, de vrachtprjs is 235 cent per duif inclusief dieseltoeslag.

Op donderdag 20 juli kan er dus worden ingekorfd voor de Nationale dagfondvlucht vanuit Issoudun E29. Er gaan door het voor deze vlucht afgekondigde hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 123 cent per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. Inkorven kan alleen in de Nationale Inkorfcentra. Er moeten minimaal 7 deelnemers zijn, anders kan er niet in dat NIC worden ingekorfd. Afslaan moet ook in deze centra gebeuren. Dus zowel D- als W-bestand insturen vanuit de NIC's. Er hoeft geen mandenlijst geschreven te worden. 

Op vrijdag 21 juli kan er worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Quievrain C29. Dit is een vlucht voor jonge en oude duiven.  Inkorven op code C29, in Winver splitsen in V29 en J29 en insturen naar Compuclub. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 72 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. De lossing zal  deze week plaatsvinden in de groepen Rood, Wit en Blauw. Vanaf volgende week Niergnies J30 gaat alles in 1 keer los.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor E29 Issoudun voor dinsdagavond 20 uur.  Voor C29  Quievrain opgeven voor woensdagavond 20 uur.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 28 Roosendaal, Pontoise M28 (beperkt ophalen) en Lennik/Duffel J28 Hitteprotocol van kracht

Update 13 juli; Omdat zowel de afdelingen 1,2,3,4,5 en 6 alsmede diverse Belgische vervoerders Melun deze week als losplaats hebben gekozen, is er gewoon te weinig ruimte daar. Daarom is in overleg met vervoer en lossingscommissie het besluit genomen om uit te wijken naar Pontoise.

Update 1 van 12 juli: Op de alle inkorvingen deze week is het hitteprotocol van kracht, er gaan daarom zowel donderdag als vrijdag 23 duiven in de mand.

Update 3 van 14 juli: Vanuit bestuur NPO hebben we bericht ontvangen dat de ondergrens van 100 kilometer dit weekend niet van toepassing is. Dit om meer ruimte te hebben om de jonge duiven een goede start te geven. Wij hebben dan ook besloten dat we komende zaterdag vanaf 2 losplekken gaan vliegen. Zuid Hollandse Eilanden (Rood), Hoeksche Waard (Wit) en Drechsteden, Gouwe IJssel en Zuid Holland Oost (Blauw) gaan naar Lennik. Er wordt gelost in de groepen Rood, WIt en Blauw. De samenspelen Leiden en Westland (Rood), Midden Holland West en Midden Holland Oost (Wit), gaan naar Duffel. Er wordt gelost in de groepen Rood en Wit.

Volgende week staat Quievrain op het programma, omdat de vlucht J27 is uitgevallen, zullen we Quievrain ook nog lossen in de groepen Rood, Wit en Blauw. Daarna gaan we totaal lossen.

Op donderdag 13 juli kan er worden ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Pontoise M28. Er gaan, als gevolg van het hitteprotocol, 23 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 89 cent per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De vorige midfondvlucht waren er in totaal 40 verenigingen met minder dan 100 duiven. Daarom wordt er, zoals in het voorjaar al aangekondigd en op het programma staat vermeld, een beperkte ophaalroute gereden. Er kan dus ook maar in een beperkt aantal lokalen worden ingekorfd. Kijk bij het kopje vervoer waar er ingekorfd kan worden. Er kan, als er in de vereniging voldoende liefhebbers zijn die meedoen met de jonge duiven, wel in de eigen vereniging worden afgeslagen. Stuur in dat geval het D-bestand ook zelf in naar Compuclub.

Op vrijdag 14 juli kan er voor Zuid Hollandse Eilanden, Hoeksche Waard en Drechsteden worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Lennik J28. Dit is een vlucht alleen voor jonge duiven. Oude duiven mogen niet mee. Er gaan als gevolg van het hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs is 70 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven worden in groepen Rood, Wit en Blauw gelost. 

De andere samenspelen korven in voor Duffel J28. Dit is een vlucht alleen voor jonge duiven. Oude duiven mogen niet mee. Er gaan als gevolg van het hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs is 65 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven worden in groepen Rood, Wit en Blauw gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor M28  voor dinsdagavond 20 uur.  Voor J28 Lennik/Duffel opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De vrachtprijs voor Vierzon E27 inclusief dieseltoeslag van 7 cent komt op 130 cent per duif. De vrachtprijs voor Quievrain V27 komt inclusief dieseltoeslag op 77 cent per duif.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 27 Roosendaal, Cahors A27, Vierzon E27, Quievrain C27 (V27 en J27)

Update 09-07: De vrachtprijs voor Vierzon E27 inclusief dieseltoeslag van 7 cent komt op 130 cent per duif. De vrachtprijs voor Quievrain V27 komt inclusief dieseltoeslag op 77 cent per duif.

Update 06-07: Bestuur NPO heeft op advies van IWB aangegeven de dagfondvluchten in te korten met inachtneming van de 500 kilometergrens. Wij zullen daarom naar Vierzon gaan in plaats van naar Chateauroux. De vitessevlucht voor de oude duiven zullen we vliegen vanuit Quievrain. 

Op donderdag 6 juli kan er dus worden ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Vierzon E27. Er gaan a.g.v. het hitteprototcol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 123 cent per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. 

Op vrijdag 7 juli kan er worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Quievrain C27. Dit is een vlucht alleen voor oude duiven.  Inkorven op code C27, in Winver splitsen in V27 en J27 en alleen V27 insturen naar Compuclub. Er gaan a.g.v. het hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs is 72 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. 

Update 05-07 (14.45 uur) :

Bestuur NPO heeft op advies van het IWB besloten code rood uit te vaardigen voor alle jonge duivenvluchten

in het weekend van 8 en 9 juli a.s.

Dit houdt in dat alle jonge duivenvluchten zijn afgelast voor aankomend weekend.   Inkorven voor de oude duiven gaat wel door, mogelijk kan daar nog een aanpassing in de losplaats (bijv Quievrain in plaats van Lennik) plaatsvinden. Dit zullen wij morgen bekend maken.  

Hou wel rekening met het minimum aantal duiven van 100 en minimum aantal deelnemers van 5. Bij minder dan 5 deelnemers kan er niet in eigen club ingekorfd worden, korf dan in bij een andere vereniging. Er kan in de eigen club worden afgeslagen als er tegelijk met Vierzon afgeslagen wordt en er dan minumaal 5 verschillende deelnemers zijn. Is dat niet zo dan moet in de club worden afgeslagen waar ingekorfd is. Insturen D- en W-bestanden moeten dan ook vanuit die club gebeuren!

Als er niet wordt ingekorfd in de club, geef dan voor vanavond 20 uur op de site bij opgave aantal boxen het aantal nul boxen door. Een mail sturen naar vervoer@afdeling5.nl kan ook voor vanavond 20 uur. Laat de chauffeur vrijdag niet voor niets langskomen.   

Update 05-07: Hitteprotocol voor de inkorving op donderdag (Chateauroux) en vrijdag (Lennik) van kracht. Morgen wordt besloten of er nog meer maatregelen nodig zijn. Hou de berichten op de site in de gaten.

Naast de africhting vanuit Roosendaal op dinsdag 4 juli (inkorven maandag avond in beperkt aantal lokalen, zie blog vervoer) staan er deze week nog drie vluchten op het programma. 

Op dinsdag 4 juni inkorven voor Cahors A27. Er gaan door het zojuist (om 13.59 uur) afgekondigde hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs is 232 cent per duif (inclusief dieseltoeslag)

Op donderdag 6 juli kan er worden ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Vierzon E27. Er gaan a.g.v. het hitteprototcol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 123 cent per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. 

Op vrijdag 7 juli kan er worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Quievrain C27. Dit is een vlucht alleen voor oude duiven.  Inkorven op code C27, in Winver splitsen in V27 en J27 en alleen V27 insturen naar Compuclub. Er gaan a.g.v. het hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs is 72 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor E27 Chateauroux voor dinsdagavond 20 uur.  Voor C27 Lennik opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De vrachtprijs voor Pontoise M26 inclusief dieseltoeslag en kosten voor een dag overstaan komt op 99 cent per duif. De vrachtprijs voor Duffel T26 komt inclusief dieseltoeslag en kosten voor een dag overstaan op 72 cent per duif.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 26 Bordeaux A26, Potoise M26 en Duffel T26 + kosten overstap en dieseltoeslag

Update 01-07-2023: De vrachtprijs voor Pontoise inclusief dieseltoeslag en kosten voor een dag overstaan komt op 99 cent per duif. De vrachtprijs voor Duffel komt inclusief dieseltoeslag en kosten voor een dag overstaan op 72 cent per duif.

Update 26-06: Zojuist is door de NPO aangegeven dat voor Bordeaux het hitteprotocol van kracht is. Er gaan dus 23 duiven in de mand.

Naast de africhting vanuit Roosendaal/Numansdorp op dinsdag 27-06 staan er deze week twee vluchten en een africhting op het programma. 

Op dinsdag 27 juni inkorven voor Bordeaux (ochtendlossing) A26. Er gaan door het zojuist door het NPO afgekondigde hitteprotocol 23 duiven in de mand en de vrachtprijs is 232 cent per duif (inclusief dieseltoeslag)

Op donderdag 29 juni kan er worden ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Pontoise M26. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 89 cent per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. We rijden een normale ophaalroute. Inkorven in eigen lokaal kan uiteraard alleen als er tenminste 5 deelnemers en minimaal 100 duiven zijn.

Op vrijdag 30 juni kan er worden ingekorfd voor de africhting vanuit Duffel T26. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 65 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor M26 Pontoise voor dinsdagavond 20 uur.  Voor de T26 Duffel opgeven voor woensdagavond 20 uur.

Dieseltoeslag voor Tours is 5 cent, de vrachtprijs komt op 128 cent per duif. De dieseltoeslag voor Niergnies bedraagt 3 cent, de vrachtprijs komt daarmee op 77 cent per duif.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 25 Blois E25 en Niergnies Vliegveld V25 en dieseltoeslag

Update 24-06 Dieseltoeslag voor Tours is 5 cent, de vrachtprijs komt op 128 cent per duif. De dieseltoeslag voor Niergnies bedraagt 3 cent, de vrachtprijs komt daarmee op 77 cent per duif.

Update 19-06; omdat de africhting voor de jonge duiven op dinsdag door de weersomstandigheden niet door kan gaan, is er een vergunning aangevraagd om op woensdag 21 juni te mogen lossen in Roosendaal. De vergunning is inmiddels binnen, kijk voor meer informatie op de blog van het vervoer.

Deze week staan er twee vluchten op het programma, dagfond en vitesse. Met betrekking tot de dagfond hebben wij vanuit de NPO bericht ontvangen dat Bourges niet beschikbaar is. Gelet op de zwaarte van de vluchten afgelopen weken en de vooruitzichten van komend weekend hebben we als alternatieve losplaats gekozen voor Blois en niet voor Vierzon. 

Op donderdag 22 juni kan er worden ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Blois E25. Er gaan 25 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 123 cent per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. 

Op vrijdag 23 juni kan er worden ingekorfd voor de vitessevlucht V25 vanuit Niergnies Vliegveld. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 74 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor E25 Blois voor dinsdagavond 20 uur.  Voor de V25 Niergnies Vliegveld opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De dieseltoeslag voor M24 Morlincourt is vastgesteld op 3 cent. De vrachtprijs komt daarmee op 78 cent per duif.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 24 St Vincent A24 Morlincourt M24 en Roosendaal T24

Update 18-06: De dieseltoeslag voor Morlincourt is vastgesteld op 3 cent. De vrachtprijs komt daarmee op 78 cent per duif.

Update 15-06: Vooralsnog is het hitteprotocol ook van kracht Voor Numansdorp/Roosendaal. Er gaan dus 23 duiven in de mand. Mocht het hitteprotocil ingetrokken worden voor vandaag dan zullen we dat op de site vermelden.

Update 14-06: Het hitteprotocol is ook voor Morlincourt van kracht. Er gaan dus 23 duiven in de mand.

Update 13-06: Hitteprotocol voor st Vincent is van kracht. Er gaan 23 duiven in de mand. Daarnaast hebben we van de NPO bericht ontvangen dat de midfondvlucht verder ingekort wordt. De ondergrens om mee te tellen voor het Nationale Kampioenschap Midfond is verlaagd naar 250 kilometer. Dat maakt dat wij Morlincourt als losplaats kiezen voor deze week.

Ook deze week staan er drie vluchten op het programma. Gelet op de zwaarte van de vluchten afgelopen weken en de handreiking van de NPO hebben we besloten Pontoise M24 in te korten naar Morlincourt M24. De africhting (jong en oud) op zaterdag zal vanuit Numansdorp en Roosendaal plaatsvinden. Het minimaal aantal duiven is 150, opgeven via de site voor woensdag 14 juni om 20.00 uur. Volgende week staat er weer een doordeweekse africhting op het programma. 

Op dinsdag 13 juni kan er worden ingekorfd voor St Vincent A24. Het hitteprotocol is van kracht. Er gaan 23 duiven in de mand, de vrachtprijs is 232 cent per duif. Dit is inclusief 7 cent dieseltoeslag. Het is een nationale vlucht dus mandenlijsten zijn verplicht. Op donderdag 15 juni kan er  worden ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Morlincourt M24. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 75 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. 

Op vrijdag 16 juni kan er worden ingekorfd voor een africhting voor jonge duiven (oude mogen ook mee) vanuit Roosendaal/Numansdorp.  Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 55 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop. Het minimum aantal duiven dat in rekening wordt gebracht is 150. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor M24 Morlincourt voor dinsdagavond 20 uur.  Voor de africhting Roosendaal/Numansdorp opgeven voor woensdagavond 20 uur.

De dieseltoeslag voor Nevers is 4 cent, kosten overstaan 7 cent dus in totaal 11 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 134 cent per duif.

De dieseltoestag voor Niergnies is 2 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 76 cent per duif.

De duiven van Bordeaux hebben twee dagen overgestaan, de vrachtprijs wordt daarmee 244 cent per duif.

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 23 Bordeaux A23, Nevers E23 en Niergnies V23 +dieseltoeslag Melun

Update 11 juni: De dieseltoeslag voor Nevers is 4 cent, kosten overstaan 7 cent dus in totaal 11 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 134 cent per duif.

De dieseltoestag voor Niergnies is 2 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 76 cent per duif.

De duiven van Bordeaux hebben twee dagen overgestaan, de vrachtprijs wordt daarmee 244 cent per duif.

 

Deze week staan er drie vluchten op het programma. Op dinsdag 6 juni kan er worden ingekorfd voor Bordeaux A23 (middaglossing). Er gaan 25 duiven in de mand, de vrachtprijs is 230 cent per duif. Dit is inclusief 5 cent dieseltoeslag. Op donderdag 8 juni kan er  worden ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Blois E23. Er gaan 25 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 123 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. 

Op vrijdag 9 juni kan er worden ingekorfd voor Niergnies Vliegveld V23. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs is 74 cent per duif. De dieseltoeslag komt hier nog bovenop.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor Bordeaux A23 voor zondagavond 20 uur, Blois E23 voor dinsdagavond 20 uur en Niergnies Vliegveld V23 voor woensdagavond 20 uur, alles via de website.

De dieseltoeslag van Mellun M22 is vastgesteld op 3 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 101 cent. 

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Melun M22 + dieseltoeslag E21 en V21

Melun M22 + dieseltoeslag Vierzon E21 en Niergnies V21

Op donderdag 1 juni kan er  worden ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Melun M22. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 98 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor dinsdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Vierzon E21 is vastgesteld op 3 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 126 cent. De dieseltoeslag voor Niergnies V21 is 2 cent. De vrachtprijs komt daarmee op 76 cent per duif.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Vierzon E21 + Niergnies V21 + dieseltoeslag M20 Pontoise

 

Vierzon E21, Niergnies V21 + dieseltoeslag Pontoise M20

Op donderdag 25 mei kan er  worden ingekorfd voor de eerste dagfondvlucht  vanuit Vierzon E21. Er gaan 25 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 123 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. Doordat er afgelopen weken sprake is geweest van zware omstandigheden verwachten we minder duiven voor de dagfond. Het kan zijn dat we daarom een beperkte ophaalroute gaan hanteren. Hou de berichten op de blog van het vervoer dan ook in de gaten.

Op vrijdag 26 mei kan er worden ingekorfd voor de vitessevlucht vanuit Niergnies V21. Er gaan 30 duiven in de mand, de dieseltoeslag komt hier nog bovenop.

De duiven zullen in 1 keer worden gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor dinsdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Pontoise is vastgesteld op 3 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 92 cent.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Pontoise M20 Televisievlucht + dieseltoeslag Pt St Max M19

Op donderdag 18 mei kan er  worden ingekorfd voor de midfondvlucht  vanuit Pontoise M20. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 89 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven zullen in 1 keer worden gelost. Deze Pontoise is een attractievlucht. Er kunnen twee televisies per rayon (West, MIdden en Oost) gewonnen worden op de middelste en de laatste prijs. Als de betreffende duif niet gezet is, schuift deze door naar de eerstvolgende (bij de middenprijs) gezette duif en de eerst gezette duif voorafgaand aan de laatste prijs. De inleg is 50 cent per duif, inzetten op niveau 5. kolom 25.

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor dinsdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Pt St Max is vastgesteld op 2 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 82 cent.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Pt St Max M19 + dieseltoeslag V18 Niergnies

Update 9 mei: Door de aanhoudende regenval (en de nog te verwachten regen) in Frankrijk is de losplaats Nanteuil niet toegankelijk voor de 7 wagens waarmee wij de duiven vervoeren. Er is dan ook besloten om uit te wijken naar Pt St. Maxence.  

Tweede belangrijke mededeling is dat wij vanuit bestuur NPO de bevestiging hebben ontvangen dat de vluchten M30 (Fontenay) en E31 (Argenton) mee tellen voor de Olympiade kampioenschappen. 

Op donderdag 11 mei kan er  worden ingekorfd voor de midfondvlucht  vanuit Pt St Max M19. Er gaan 27 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 80 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven zullen in 1 keer worden gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor dinsdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Niergnies V18 is vastgesteld op 2 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 76 cent.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Niergnies Golf V18 + dieseltoeslag en kosten overstaan V17

Ondanks prima weer in Nederland, was het zaterdag op de losplaats en op de vlieglijn niet goed. We hebben daarom weer moeten overstaan. Gelukkig was het deze week wel mogelijk om in Quievrain te blijven.Vandaag kon er op tijd gelost worden en is het een prima verlopen vlucht geworden met veel getekende duiven voorop.

Op vrijdag 5 mei kan er  worden ingekorfd voor de vitessevlucht  vanuit Niergnies Golf V18. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 74 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven zullen in 1 keer worden gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor woensdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Quievrain V17 is vastgesteld op 2 cent per duif. De kosten voor het overstaan zijn 7 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 81 cent.  

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Bestuur Afdeling 5
Week 17 Quievrain V17 en dieseltoeslag + kosten overstaan V16

Iedereen veel succes met de voorbereidingen deze week.

Hopelijk wordt het weer de komende week wat stabieler. Dit weekend moest er worden overgestaan en doordat Quievrain op zondag door de Belgen in beslag genomen wordt, moest er uitgeweken worden naar Bierges. Met een vroege lossing op zondag is het een prima verlopen vlucht geworden.

Op vrijdag 28 april kan er  worden ingekorfd voor de vitessevlucht  vanuit Quievrain V17. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 72 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven zullen in 1 keer worden gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor woensdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Bierges V16 van is vastgesteld op 2 cent. De kosten voor het overstaan zijn 7 cent per duif. De vrachtprijs komt daarmee op 81 cent.  

Bestuur Afdeling 5
Week 16 Quievrain V16 + dieseltoeslag 15-04

Dit weekend is gebleken dat de losplaats in Lennik op dit moment minder goed gebruikt kan worden. Door het natte voorjaar is de ondergrond op de losplaats zacht. Afgelopen zaterdag heeft het weer heel wat tijd gekost om de wagens na de lossing weer van het terrein af te krijgen. Omdat de zachte ondergrond niet in een week opgedroogd zal zijn, hebben we als bestuur in overleg met het vervoer besloten Quievrain als losplaats te kiezen in plaats van Lennik. Er zijn geen losplaatsen tussen Lennik en Quievrain beschikbaar, daarom Quievrain. Op vrijdag 21 april kan er dus worden ingekorfd voor de tweede vitessevlucht op zaterdag vanuit Quievrain V16. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 72 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven zullen in 1 keer worden gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor woensdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van Lennik van afgelopen zaterdag is vastgesteld op 2 cent. De vrachtprijs komt daarmee op 72 cent.  

Bestuur Afdeling 5
Week 15 Lennik V15 + dieseltoeslag 8 april

Komend weekend gaat het seizoen dan echt van start. Op vrijdag 14 april kan er worden ingekorfd voor de eerste vitessevlucht op zaterdag vanuit Lennik V15. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 70 cent  per duif, de diesteltoeslag komt hier nog bovenop. De duiven zullen in 1 keer worden gelost. 

Uiteraard moeten ook deze week weer het aantal (verwachte) duiven worden opgegeven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor woensdagavond 20 uur via de website.

De dieseltoeslag van de africhting van afgelopen zaterdag is zowel voor Roosendaal als Duffel vastgesteld op 2 cent. De vrachtprijs voor Roosendaal komt daarmee op 57 cent en voor Duffel op 67 cent.

Bestuur Afdeling 5
Week 14 Africhting Duffel/Roosendaal en opgeven aantal manden

Vrijdagavond inkorven voor de africhting op zaterdag die we zullen vervliegen vanuit 2 losplaatsen; 

Samenspel Drechtsteden, Hoeksche Waard en Zuid-Hollandse Eilanden korven in voor Duffel. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 0,65,- per duif excl Dieseltoeslag. De duiven zullen in 3 groepen (rood-wit-blauw) worden gelost. 

Samenspel Gouwe-IJssel, ZHO, MHO, MHW, Westland en Leiden korven in voor Roosendaal. Er gaan 30 duiven in de mand en de vrachtprijs bedraagt 0,55,- per duif excl Dieseltoeslag. De duiven zullen in 3 groepen (rood-wit-blauw) worden gelost. 

Deze week starten we ook weer met het opgeven van het aantal (verwachte) duiven. Dit is voor het vervoer noodzakelijk om een juiste inschatting voor de benodigde capaciteit te maken. Daarnaast is het voor de chauffeurs/convoyeurs gemakkelijker om roulatie toe te passen met het laden van de manden in de wagens. Het vooraf doorgeven van de aantallen is vorig jaar goed tot zeer geod verlopen. Helaas waren er vorig jaar ook een aantal verenigingen die het keer op keer vergaten om op tijd (of helemaal niet) op te geven. Mocht dit verschijnsel zich dit jaar weer voordoen, dan kan het zijn dat de chauffeur toevallig de vereniging een keer vergeet op te halen. Dus zorg dat de aantallen op tijd worden doorgegeven, dus deze week voor woensdagavond 20 uur via de website.

Bestuur Afdeling 5
Africhting Roosendaal dinsdag 4 april

Dinsdag 04-04 zal er een africhting georganiseerd worden vanuit Roosendaal. Inkorven op maandagavond 03-04. De duiven zullen in drie groepen (rood-wit-blauw) worden gelost. Als uw vereniging aan deze africhting wil deelnemen kunt u zich opgeven door (voor zondagavond 02-04 18:00 uur) een mail te sturen naar vervoer@afdeling5.nl of telefonisch contact op te nemen met 06-54637468. Voor het opgeven geldt wel een minimum aantal van 200 duiven. Mocht uw vereniging dit aantal niet behalen en toch opgehaald worden, dan wordt dit aantal alsnog in rekening gebracht. 
Hoklijsten en entverklaringen

Waarde Sportvrienden

Gaarne de hoklijsten voor 28 Maart  insturen per mail naar    hoklijsten@afdeling5.nl

De entverklaringen  voor 18 Maart naar   chris.busscher@planet.nl

B v Dank

 
Foto's Huldiging Kampioenen afdeling 5 en de Ladies Leaque 2022

  Foto's    Kampioenen Huldiging Afdeling 5 en de ladies leaque 2022 

Welke zeer geslaagd was en hulde aan de werkers die hier aan hebben mee gewerkt

https://photos.app.goo.gl/tH7t2PRE88drGEC79 
Concept vliegprogramma 2023

Bij de vergaderstukken die op 10 september aan de besturen van de samenspelen zijn verzonden is ook een concept vliegprogramma 2023 bijgevoegd. Dit programma (dat ook op de site van afdeling 5 staat bij de aankondiging van de ALV) is het enige dat besproken zal worden tijdens de ALV.

Andere programma's die rondgestuurd worden via Facebook of andere kanalen zijn niet van bestuur Afdeling 5 afkomstig. 

Met vriendelijke groet

Bestuur Afdeling 5
Geen extra africhtingen meer

Afgelopen week waren de aantallen duiven voor de extra africhting al flink teruggelopen en voor komende week zouden er, op basis van de informatie die wij hebben gekregen, nog minder duiven komen. Dit heeft ons doen besluiten om dit najaar geen extra africhtingen meer te organiseren. 

Wij hopen dat iedereen een goede herfst en winter tegemoet gaat en dat we ons in het voorjaar 2023 weer kunnen opmaken voor een nieuw seizoen.

Bestuur afdeling 5
Login