AFDELING 5 Zuid-Holland
Jeugddag 2018

Beste (jeugd) liefhebbers,

 

Hieronder het verslag van Jozien Wijnties, haar laatste kunste voor de jeugdcommissie. Jozien nogmaals hartelijk dank voor de energie die je er al die jaren ingestopt hebt!

Net thuis vd jeugddag afdeling 5, was super geslaagd naar mijn idee. Grote opkomst de kids mochten een duifje meenemen naar Streefkerk waar het dit jaar plaats vond.
Het duifje werd gekeurd door niemand minder dan Bas Verkerk die dit op een zeer ontspannen en leuke manier deed. Nog een mooie foto en daarna kwam de patatkraam van Patatpret aan de beurt waar iedereen zoveel kon eten wat hij wilde. Buikje gevuld en door naar de loods waar Ruud en Niels den Dunnen een trailer hadden neer gezet. In groepjes moesten ze de manden laden, deur op de goede manier vastzetten , naar binnen water geven en daarna weer de deuren open om de duiven te lossen. Natuurlijk wel oppassen dat de schuiven goed stonden om ontsnappingen te voorkomen 😂 of juist dat ze er wel uit konden op moment van lossen. Dit veilig begeleidt door Ruud en Marcel. Hierna werden de prijzen uitgereikt , elk jeugdlid had een mooie beker en kreeg een opleermandje. Er waren daarna ook nog aanmoedigingsprijzen. En natuurlijk werden de familie Eskes, Ruud den dunnen en Marcel Mesker. Bedankt voor de goede ontvangst en begeleiding. Iedereen heeft hier kosteloos aan meegewerkt, super van ze!
Wat ook helemaal top is dat is dat de leuke aanmoedigingsprijzen in de vorm van een broedschotel met van alles erin gemaakt en geschonken zijn door Charles de Zwart van de Zwarte Vogel in Den Haag.
Foto`s zullen tzt hier en op de website geplaatst worden, niet door mij gemaakt want ik had de accu thuis in de lader laten zitten, lekker snugger. Gelukkig had de familie Groeneweg wel een camera bij zich dus dat was de redding.(inmiddels staan ze erop, te zien via deze link)
Hiermee eindigt mijn carrière als jeugdcommissie lid maar Susanne de Wit en Martijn de Kruijf zullen samen met wat oudere jeugdleden dit gaan vervolgen. Ik heb daar alle vertrouwen in!😀
Informatie Jeugd 2018

Beste sportvriend, sportvriendin,

Komend weekend is het weer zover, de Jeugdcompetitie gaat van start!

De Jeugdcommissie gaat er dit jaar weer iets moois van maken! We gaan er alles aan doen om het jullie nog beter naar de zin te maken. Mede dankzij sponsoring van een aantal grote en vooral sportieve kampioenen die ons een schenking hebben gedaan voor een jonge duif of een koppel eieren kunnen we jullie ook dit jaar weer een heel mooi en aantrekkelijk programma bieden.

SPONSORS, BEDANKT !!

 • Wie mogen er mee doen met met hoeveel duiven?

Jeugdleden die zelfstandig of samen met een ander jeugdlid samen spelen en jeugdleden die samen met een seniorlid vliegen doen gratis mee met maximaal 20 oude en 30 jonge duiven.

 • Welke vluchten tellen voor de punten, de kampioenschappen en de prijzen?

De Midfondvluchten M18 tot en met M30 en de Jonge duiven vluchten J31 tot en met J37, die in Rayon / afdelingsverband ( West – Midden - Oost ) vervlogen worden.

 • Puntentelling volgens systeem N.P.O verfijnd

1 op 10 duiven telt. Bij 14 duiven mee geldt het gemiddelde van: (de 1ste duif + 0,4 van de 2de duif): 1,4 + het gemiddelde van 2 van de bovenste 3 duiven van de inkorflijst.

Voorbeeld: 1e duif 3de getekende pakt 900 punten, 2e duif 1e getekende pakt 600 punten.

Punten voor kampioenschap onaangewezen: 900+ (0,4 x 600=) 240 = 1140/1,4 = 814,3 punten.

Punten voor het kampioenschap aangewezen: 900 + 600 = 1500/2 = 750 punten.

Totaal dus 814,3 + 750 = 1564,3 punten.

Ook dit jaar zullen de te verdienen prijzen op de uitslag 1 op 4 worden afgerond, dit betekent dat mocht jij als zelfstandig en in combinatie vliegend jeugdlid 20 duiven mee hebben je er maximaal 5 op de uitslag kan spelen, dit doen we om te voorkomen dat er jeugdleden zijn die niet de kans krijgen om op de uitslag te komen wegens de hard spelende jeugdleden.

We hopen als jeugdcommissie zo een eerlijker een aantrekkelijker spel te creëren voor alle jeugdleden.

 • Kampioenschappen Aangewezen en Onaangewezen:
  3 kampioenen Midfond en Jonge duiven per Rayon.

Net zoals vorig jaar vliegen we in 2 Rayons, Rayon west en Rayon midden/oost.

In welk Rayon je vliegt is afhankelijk van je hok coördinaten.

Zaterdagstand is de eindstand voor principiële leden als vluchten op zondag aanvangen.

Zelfstandig spelende jeugdleden en combinaties met een senior spelen in hetzelfde concours echter elk met een eigen puntentelling.

 • Wat voor prijzen kan je dit jaar winnen?

Op zowel de Midfond en Jonge duiven wordt per Rayon een cadeaubon ter waarde van €20,- vervlogen. De prijs gaat naar het jeugdlid en de combinatie met de meeste punten ( aan en Onaangewezen bij elkaar opgeteld ). Per deelnemer kan slechts een hoofdprijs worden gewonnen.

 • Moet je altijd vroeg zitten om voor een prijs in aanmerking te komen?

Bij ons hoeft dit niet! De aanmoedigingsprijs gaat naar de laatste winnende duif op de uitslag, de aanmoedigingsprijs kan gewonnen worden door zowel zelfstandig als in combinatie spelende jeugdleden.

 • Wanneer is de prijsuitreiking en kampioenenhuldiging?

Om de prijsuitreiking / kampioenhuldiging voor jullie leuker / interessanter te maken hebben we besloten net als vorig jaar  dit in de vorm van excursie te organiseren. Wat en hoe en wanneer blijft nog even een verrassing, zodra we meer weten qua datum en tijd zullen we jullie hiervan op de hoogte brengen.

Tijdens deze dag zullen ook de gewonnen prijzen uitgereikt worden en de kampioenen gehuldigd.

 • Uitslagen en Nieuwtjes:

 Jeugdleden die hun emailadres hebben doorgegeven krijgen belangrijk nieuws via hun mail doorgestuurd.

Je emailadres kan je doorgeven aan: susannedewit1@gmail.com of jeugd@afdeling5.nl

De uitslagen worden gepubliceerd op de website van afdeling 5. Hier zal ook een klein stukje op komen te staan met de prijswinnaars van de betreffende week.

Jeugdleden die niet beschikken over internet beschikken kunnen zich toch aanmelden via een contactpersoon van de vereniging of via een vriend, kennis of familielid met een internetverbinding.

 • Reclames:

Reclames op de uitslag dienen uiterlijk zondag 12.00 uur de week na de vlucht kenbaar gemaakt te worden bij:

Susanne de Wit                     06-51497460            susannedewit1@gmail.com of

jeugd@afdeling5.nl

Jozien Wijnties                       0181-461512            r.wijnties@chello.nl
Pontoise 5 mei 2018

Afgelopen week hebben we de eerste vlucht die telt voor het jeugdklassement vervlogen vanuit Pointoise!

En dat werd er gelijk één met zoals ze zeggen ‘echt duivenweer’ (strak blauwe lucht en een oost NO wind) waar alleen de echte klasbakken (topduiven) op de hokken zich laten zien en zichzelf kunnen onderscheiden.

 

En de duif die de overwinning van de totale lossing en in afdeling west opeist is er één van:

Jochem Blonk uit Dirksland met de 7-1246222 en een snelheid van 1154 per min

 

En in Oost gaat de overwinning naar:

Gwen v/d Merwe uit Dordrecht met haar 6-1528009 met een snelheid van 1123 per min.

 

Wij willen de winnaars feliciteren met hun mooie resultaat en hopen dat het voor de andere jeugdleden een mooie motivatie is om te zorgen dat ze hier ook een vermelding krijgen.

Dit weekend staat er weer een mooie vlucht op het programma vanuit Fontenay, wij wensen iedereen heel veel succes!

 

Met sportieve groeten,

van het Jeugdbestuur
Uitslagen

Hallo Allemaal,

De uitslagen zijn nog niet helemaal correct in verband met verschillende reclames. Hier word aan gewerkt.

Met vriendelijke groet,

Commissie Jeugd afdeling 5