AFDELING 5 Zuid-Holland

Ladies League
Ladies League namen doorgeven aan Compuclub

Beste Dames van Zuid Holland,

Het seizoen gaat van start dus ook voor de dames wordt het spannend.  Het is onze rekenaar gelukt om in het systeem iets toe te voegen waardoor de Ladies League duiven er tussenuit kunnen worden gefilterd, super fijn en waarvoor onze dank!  De rekenaar van de club waar je in speelt moet dan in Winver of Prsys bij de ledenlijst links de naam van de betreffende dame invullen bij het lidnr die ook met Ladies League speelt.  Het is dus zaak dat jullie de rekenaar hiervan op de hoogte brengen hetzij zelf hetzij via degene op wiens naam jullie mee doen.

In Winver ga naar ledenbestand

 

Klik op het lidnr en  klik daarna op de knop bewerken om  de naam van de dame in te vullen.

Vul de naam van de vrouwelijke deelneemster achter LL_naam in

 

 

Indien u 2 damens op 1 lidnr heeft staan kunt u een combinatie naam invullen  Bijvoorbeeld

 

Prsys:

Ga naar Wijzigen Leden en zoek het lid op.

Voer een naam in, in het veld Lady’s League en druk op vastleggen.

 

 

De naam wordt dan automatisch meegestuurd naar Compuclub bij het versturen van de uitslag udp bestanden.

Er kan helaas maar een naam per lidnr ingevuld worden. Wilt u perse toch dat er 2 vrouwen onafhankelijk spelen dient u 1 vrouwelijke deelneemster een zelfstandig lidnr aan te vragen.

Hier is bij de NPO geen passende oplossing voor bedacht en daarom hebben we dit samen met de Compuclub kunnen bereiken dat de uitslagen op de Compuclub site verschijnen vanaf de midfond via

https://www.compuclub.nu/uitslag/index1.php?afd=4500

tevens kan je dan de uitslag in pdf downloaden welke u dan op uw eigen computer kunt opslaan.

 

Heel veel succes dit seizoen,

Groetjes Sonja Hagens en Jozien Wijnties-de Jeu.
Ladies League

Beste leden van afdeling 5 Zuid Holland maar met name dames dus echtgenotes, dochters,vriendinnen van Afdeling 5 Zuid Holland leden.

Zoals de meeste van jullie al gehoord zullen hebben gaat ook onze afdeling van start met een Ladies League competitie. 
Nu is het natuurlijk leuker als er zoveel mogelijk vrouwen aan mee doen. 
Er zijn nogal wat vragen dus hier proberen we dat even zoveel mogelijk te beantwoorden: 
Je kan deze competitie zelf mee doen op je eigen naam maar dat zou inhouden dat je lid moet worden bij het NPO maar het is ook mogelijk om mee te liften op je man ,vriend of vader zijn lidmaatschap. 
Ringen moeten aangevraagd worden bij de ringenadministrateur van jullie duivenvereniging die het bij het NPO aanvraagt. 
Het zijn maximaal 25 ringen,de roze chipringen kunnen besteld worden vanaf Maandag de 18e maar je kan ook een normale chipring er om doen. 
Het gaat om de vaste voetrring die geregistreerd staat. 
De competitie gaan we hetzelfde spelen als in de jeugd, dit houdt dus in met een systeem van 1 op 4.
Geef je 20 duiven mee dan kom je maximaal met 5 duiven op de uitslag. 
Dit om idereen de kans te geven om op de uitslag te komen. 
Mochten er te weinig dames mee doen dan wordt dit aangepast. 
Valt er een prijs op een dame die al een prijs heeft dan gaat de prijs naar de dame die erboven zit want er is een prijs per dame per vlucht te winnen. 
Welke disciplines gaan we hiervoor gebruiken: 
    - 1 Midfond 
    - 2 dagfond 
    - 3 jonge duiven( wanneer ze tegelijk los gaan) 

Daarnaast willen we gaan kijken of dit in west midden en oost kan en bij te weinig deelname zoeken we een andere oplossing. 
Hebben jullie vragen ? 
Mail even: r.wijnties@chello.nl of bel:0181461512 

MVG: Activiteiten commissie Afd 5 Zuid Holland
Even voorstellen

Wie zijn wij?

Hoi, ik ben Jozien Wijnties- de Jeu, een aantal mensen kennen mij natuurlijk al via facebook en bijdrage aan de jeugdcommissie. 

Ik ben 54 jaar en getrouwd met René Wijnties.

Door hem ben ik in de duivensport terecht gekomen en al heel snel ook op eigen naam gaan spelen, ik heb vooral de dagfondduiven onder mijn hoede en natuurlijk doe ik ook de jonge duiven want daar heeft manlief geen geduld voor.

We wonen in een klein dorpje Oudenhoorn wat tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis in ligt.

Dit valt onder Voorne Putten en ligt in het samenspel SZHE dus net voor het water als je daar overheen gaat zit je in Goeree overflakkee waar Sonja vandaan komt.

Omdat zij de Ladie League in ons samenspel zo ontzettend leuk heeft opgepakt dacht ik meteen aan haar om het hier in de Afdeling samen mee te gaan organiseren.

Hopelijk gaat het heel leuk worden, laten we daar met zijn allen ons best voor doen.

Schroom niet om contact te zoeken met vragen of tips!

Groetjes Jozien Wijnties- de Jeu.

 

Beste dames en meisjes uit Zuid-Holland,

Mijn naam is Sonja Hagens-Visser en ik woon in Achthuizen, aan de Oostkant van het eiland Goeree-Overflakkee.

Ik ben 54 jaar oud, en getrouwd met Ad, één van de Gebr. Hagens. Door mijn man ben ik in de duivensport terecht gekomen, wat ik heel leuk vind. 

Toen ik eind 2018 een oproep las van Esther Noorderijk in het Spoor der Kampioenen zei ik gelijk tegen de mannen "Hé, dat is nog eens leuk, daar wil ik ook wel aan mee doen". Ik ben toen direct zelf ook lid geworden van de NPO en dus vloog ik in 2019 met mijn eerste "roze ringen" mee.  

Van de landelijke Ladies League hoorde je toen weinig, maar ik las op Facebook dat de dames in Noord-Holland een eigen comptitie hadden opgezet. Dus toen wij voor de eerstvolgende fondvlucht de klok moesten afslaan in het NIC in Middelharnis, waren er wat dames bij en ik ben daar mee in gesprek gegaan. Ik vertelde vol enthousiasme over wat ik had gelezen, en zei "Wat ze daar in Noord-Holland doen, moeten wij toch ook kunnen". Maar hoe pak je dat aan? Er werd gelijk een WhatsApp groep opgericht en een ander zou de verenigingen in het Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden gaan vragen wie er Ladies League ringen hadden. Diegene werden in de WhatsApp groep toegevoegd. De week erna hebben we een kleine competitie samengesteld, en na de vluchten hebben we een comité opgericht. We begonnen dat jaar met 15 deelneemsters, en komend seizoen hebben we er 25. 

Afgelopen jaar vroeg Jozien mij  of ik het leuk vond om ook in de Afdeling 5 Zuid-Holland een Ladies League competitie te gaan organiseren, en dus zitten Jozien en ik nu in de Activiteiten commissie van de Afd. 5.

Ik hoop dat jullie ook allemaal meedoen, en laten we er met elkaar iets moois van gaan maken!

Groetjes, 

Sonja