AFDELING 5 Zuid-Holland
Prachtige overwinning voor Jorben Motz jl vanuit Niergnies

Prachtige overwinning voor Jorben Motz jl vanuit Niergnies
Snelste van 35800 duiven !
Zaterdag 6 mei stonden er 4195 duiven van de 161 liefhebbers van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden in Niergnies. Een afstand van zo’n 200 km en met een zuiden wind zouden hoge snelheden behaald kunnen worden.
Met een gemiddelde snelheid van ruim 90 km per uur was het bij jeugdlid Jorben Motz- 14 jaar- in Zuidland alwaar de blauwe doffer met 21-1155023 precies uit de goede hoek naar huis kwam.
Om 10.38.54 uur stond de registratie vast. Op kortere afstanden stonden er al vroegere duiven, maar de spanning steeg en in de club vertelden ze al dat het een hele vroege zou kunnen zijn. Uiteindelijk was het zelfs de snelste duif van de in totaal 35800 duiven van de gehele afdeling 5
Samen met zijn ouders Maja en Nico Motz, die ook onder eigen naam vliegen, hebben ze de afgelopen jaren naar betere resultaten gewerkt. Vader Nico is ook ooit als jeugdlid begonnen en heeft later met zijn vader onder de naam Combinatie Motz gevlogen.
Vijf jaar geleden zijn ze opnieuw begonnen op het huidige adres met een nieuw hok en een aantal oude overgebleven duiven. Vader Nico noemde het resultaat van afgelopen zaterdag “een droom die eindelijk na jaren inzet en hard werken uitkwam”
De 21-1155023 is een duif van Aren en Marcel Molenaar uit Herkingen, een fijne combinatie volgende de familie Motz, waar ze al enkele jaren duiven halen en waar ze goed mee zijn.
Als jonge duif vloog deze doffer 6 x prijs waaronder een 2e van Niergnies en werd 3e jonge duifkampioen in Rayon Oost van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden. Als jaarling 10 x prijs waaronder een 1e in de vereniging vanuit Niergnies en nu dan deze prachtige overwinning wederom vanuit Niergnies.
Het hok bestaat uit 6 afdelingen, 2 afdelingen jonge duiven, 2 afdelingen duivinnen en 2 afdelingen weduwnaars.
De duiven worden over het algemeen dagelijks getraind en krijgen heel het jaar door het All-round voer van Wielink Voeders uit IJsselmuiden. Dit voer en bijproducten van DHP halen ze al jaren bij de Fam. Wijnties uit Oudenhoorn.
Ze vliegen met de duiven het programma, vitesse, midfond en dagfond. Naast het Allround voer krijgen de duiven ook, snoepzaad, P40 en wat energiemix.
Na de vlucht bij thuiskomst krijgen de duiven altijd Belgasol in het drinkwater.
Proficiat Jorben met deze prachtige overwinning.
Bram Koppenaal