AFDELING 5
Zuid-Holland
Stukken ALV 7 Maart 2024 Afdeling 5

Op dit moment is er een storing bij onze hosting. op dit moment kunnen we niet in de database komen en kan er dus geen voorwoord en boxen ingvuld worden. zodra dit opgelost is kunt u dit hier weer lezen

Bestellen van matarialen


 

Graag uw bestelling doorgeven voor 25 februari zodat de meegenomen kan worden naar de Voorjaarsvergadering
Afgelaste J27 en correctie aantal boxen

Update 05-07 (14.45 uur) :

Bestuur NPO heeft op advies van het IWB besloten
code rood uit te vaardigen voor alle jonge duivenvluchten voor a.s. weekend van 7 en 8 juli

Dit houdt in dat alle jonge duivenvluchten zijn afgelast voor aankomend weekend.   Inkorven voor de oude duiven gaat wel door, mogelijk kan daar nog een aanpassing in de losplaats (bijv Quievrain in plaats van Lennik) plaatsvinden. Dit zullen wij morgen bekend maken. 

Houd U  wel rekening met het minimum aantal duiven van
100 en minimum aantal deelnemers van 5. Bij minder dan 5 deelnemers kan er niet in eigen club ingekorfd worden, korf dan in bij een andere vereniging. Er moet dan ook in die club worden afgeslagen. Insturen D- en W-bestanden moeten ook vanuit die club gebeuren!

Indien u al de boxen opgegeven hebt en daar zitten jonge duiven bij in wilt u zo vriendelijk zijn deze nogmaals op te geven met uitsluitend aantal oude duiven. dit kunt u doen tot vanavond 22.00 uur
door de bijzondere omstandigheden is de sluitingstijd 22.00 ipv 20.00 uur
heeft u geen duiven in uw club vult dan 0 boxen in

klik hier om manden opnieuw op te geven

Opgave aantal boxen blijft voor het gemak onder C27  staan
insturen
Deelname en aankomst UDP  onder V27 voor de oude oude duiven naar Compuclub

bij voorbaat dank voor uw medewerking.

het vervoer en bestuur

Correctie aantal boxen opgeven
Lossingsbericht op smartphone

Beste leden van Afdeling 5,
Reminder: We hebben sinds een paar jaar een Robot app ontwikkeld waarmee lostijden zichtbaar kunnen worden op uw smartphone middels een pusch berichtje zodra de lostijden worden ingevuld op de Compuclub uitslagen site door de LC. U dient hiervoor de app Telegram (Playstore android ) of Telegram (appstore iphone) te installeren op uw smartphone of .....
LossingsApp: Status Online

Lees meer..

Foto's Barbecue avond voor vervoer, bestuur en commissie's

Deze week

2024-07-23 10:53:20
Hitte protocol


Beste afdelingsfunctionaris, Voor de Marathonvlucht Bergerac inkorven dinsdag 23 juli a.s. is het hitteprotocol van kracht voor het vervoer.  Dit houdt o.a. in: Verlaag het aantal duiven tot 23 duiven in de grote Ruco ...

Lees meer....
VERVOERSCOMMISSIE

2024-07-22 13:40:14
Africhting Roosendaal en Duffel ophaalroutes


Beste leden, Hierbij de ophaalroutes voor de africhting uit Roosendaal.  Route 1     1545 Sassenheim 19:30 uur 1251 Nieuw Vennep...

Lees meer....
LOSSINGSCOMMISSIE

2024-07-23 11:20:07
T30 Roosendaal 23-07-2024


Goedemiddag, zoals iedereen wel ziet is het tot nu toe zeker geen weer geweest om over lossen na te denken. Inmiddels heeft het IWB op basis van de voorspelling gezegd dat er vandaag geen lossingen mogen plaatsvinden. Ruud g...

Lees meer....
VAN HET BESTUUR

2024-07-22 07:45:05
Voortgang programma


I.v.m de Code rood  dit weekeinde  schuift het hele programma jongen Duiven een week door  En door de vele afmeldingen vevalt ook de Vitesse vlucht van dit weekend M vr gr Afdeling 5

Lees meer....
LADIES LEAGUE COMMISSIE

2024-07-22 07:27:14
M29 Melun 20-07-24Lees meer....
JEUGD COMMISSIE

2024-01-14 17:42:12
Foto.s Jeugddag afdeling 5


Bij deze de foto's van de jeugd dag welke weer geslaagd was Een compliment aan de commissie En een ieder ging tevreden naar huis https://photos.app.goo.gl/nFDR54jnnsChmoNp9  

Lees meer....

Verslag prijswinnaars Agen ‘Golden Classic Marathon’

2023/2024 P.V. De Luchtbode

Hendrik-Ido-Ambacht

 

De overwinning van deze kweker/speler competitie op het jaarlingenconcours vanuit Agen gaat naar Dennis Boelhouwer jr. uit Rotterdam. De duiven werden vrijdagochtend 21 juni om 08.05 uur gelost, zaterdagochtend om 05.49 liep de donkere doffer ‘A3-831’ over de aankomstantenne, goed voor de hoofdprijs van € 3.000,00 (€ 1.500,00 voor de kweker en € 1.500,00 voor de vlieger).

A3-831 was super gemotiveerd met een jong van 10 dagen in de schotel. De duif is gekweekt door Ineke van de Rhee uit Alblasserdam en werd voor € 375,00 door Dennis aangekocht op de verkoop van de Golden Classic Marathon in maart 2023. De afstamming is subliem, de vader van A3-831 is niemand minder dan ‘Super Jelle’ van Ineke en Adrie uit het hart van de stam Jellema.

De moeder ‘Agna’ is een kleinkind van ‘Super Agen’ van Bob Jansen/Piet de Vogel en ‘Narbonneke’ van Batenburg v.d. Merwe. De nestligger van deze duif, de 830  zit bij Joost Roeleven uit ’s-Gravenhage, ze pakt een mooie 7e plek in deze competitie. 

De 2e prijs gaat naar ‘Bart-Bont-970 van Henk Verheij uit Hendrik-Ido-Ambacht, gekweekt door Bart Koevoet uit Leidschendam, goed voor € 1.500,00, € 750,00 voor Henk en € 750,00 voor Bart. 

De 3e prijs gaat ook naar Henk Verheij, deze rode doffer ‘Bart Boos-984’ is gekweekt door Bart Koevoet, samen mogen ze € 750,00 verdelen.

De 4e prijs wordt gewonnen door ‘Bart 966’ eigenaar Mario en Lola de Vogel uit Bodegraven, de kweker is alweer Bart Koevoet!! Ze winnen beiden € 200,00.  Bart brengt 4 duiven in verkoop, ze winnen 2,3 en 4, nog nooit vertoond, petje af voor Bart en zijn duiven!!

De 5e en laatste geldprijs van 2 x 175,00 gaat naar John & Herman de Vreede uit Berkenwoude, de kwekers zijn Frans & José Belleter uit Nispen.

Van de 104 verkochte duiven staan 10 duiven op de ZLU prijslijst, een mooie score voor deze zware eerste krachtmeting.
Deelnemers, let op: 

Er komt nog een kans om een mooie geldprijs te winnen op Nationaal Bergerac van 26 juli.
We wensen jullie allemaal succes en vooral veel plezier met deze prachtige sport.

Samen houden we de passie voor duivensport levend!

 

Team Golden Classic Marathon 

Gerard Simons, Walter Verheij, Peter van Sint Maartensdijk en Henk Verheij

E-mail: Henk@famverheij.nl Tel: 0610971951

 

U kunt uw Agenda activiteit insturen via deze Link. Let op U kunt uitsluitend 1 pdf bestand uploaden als flyer.
Gebruik GEEN  Internet Exploder maar gebruik als browser  Edge, Chrome, Firefox om uw activiteit correct in te vullen en om de website van afdeling 5 te bekijken! Lees de Help instuctie hier. Ga naar webpagina overzicht Agenda toe.

Er zit verschil in snelheid in afdelings uitslag en samenspelen (behalve Drechtsteden) van Pau Z91

Dit komt omdat er in 2018 aangenomen is dat indien er een duif n de neutralisatietijd valt de uitslag met een andere rekenmethode berekend moeten worden dan als er geen duif in de neutralisatie tijd valt. Dit houd dus in dat voor de uitslag Z91 Pau Afdeling 5 en drechtsteden de rekenmethode 7Cvan toepassing is. Voor alle andere samenspelen en fondclubs waar geen duif in de neutralisatie tijd wordt geklasseerd geldt de rekenmethode 7A. als u hieronder klikt op het plaatje dan kunt u een pdf downlaoden waarin e.e.a. in uitgelegd is. ook staan er voorbeeld formules in waarin u dan e.e.a. eventueel  kunt narekenen...


Invullen van vrachtbrieven reminder...

Beste inkorvers van Afdeling 5,

Na de eerste 2 dagfondvlucht inkorving loopt de mailbox vol met onnodige reclames over de ingehouden vrachtgelden welke ontstaan door het verkeerd invullen van de vrachtbrief , Daarom schrijf ik deze blog als reminder hoe dat ook alweer moet.
Even wat weetjes. De normale ophaalroute wordt aangevuld tot 100. Doordeweekse africhtingen wordt het aangevuld tot 200 duiven. De vrachtgelden wordt per vereniging ingehouden. U rekent dus de vracht in uw eigen club af.

Hiernaast ziet u een correct ingevulde vrachtbrief.
U vult de vakken (genummerd 1 tm 4) het volgende in
1. hier vult u uw inkorfcentrum / verenigingsgegevens in. Bij wedvlucht vult u altijd ook de vluchtcode in.
2. Hier vult u de aantallen volle boxen in met de aantal wat er in de volle boxen zit. Tevens aantal restant doffers en duivinnen. deze aantallen telt u bij elkaar op.  deze aantal komen overeen bij punt 4.
3. Totaal afgegeven boxen dus in voorbeeld 17 + 2 Restboxen = 19 boxen
4. Alle verenigingen die ingekorfd hebben met de aantallen. dus ook uw eigen vereniging. de totaal komt overeen bij de totaal van punt 2.

Als u nog oude vrachtbrieven gebruikt dan rechts boven in vermelden welke verenigingen ingezet hebben en ook de aantallen vermelden

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.
Marian van Leeuwen

Lees meer..

Afmelden als vereniging.

 

Helaas zijn opnieuw de afgelopen weken weer verenigingen die zich te laat of niet hebben afgemeld. dit levert onnodige discussie op.

In het infoboek van afd 5 staat dit omschreven op blz 20. Hieronder het omschreven stukje uit het infoboek

 

Als u als verenging NIET deelneemt aan een wedvlucht en dus niet opgehaald hoeft te worden dan MOET dat voor dinsdag 12:00 uur gemeld zijn bij het vervoer. U kan dat doen door een email te sturen aan vervoer@afdeling5.nl .

Vermeld in ieder geval de naam en het nummer van de club. Afmeldingen later dan dinsdag 12:00 uur kunnen vrijwel nooit meer in behandeling genomen worden omdat de routes dan al opgegeven zijn aan de externe vervoerders en deze kunnen wij dan niet meer afzeggen. Als een vereniging niet of te laat een afmelding stuurt dan zal het minimale aantal van 100 duiven in rekening gebracht worden. ( deze regel is niet van toepassing op de dagfond en overnachtfond vluchten omdat daar inkorfcentra aangewezen zijn.)

 

Wees hier alert op en informeer tijdig bij uw leden of er voldoende duiven en liefhebbers zijn om in te korven.

 

LOSSING PERONNE

Geachte Inkorfcommissie manden knopers

Helaas is gebleken dat er bij 2 manden de touwtjes (verzegeling ontbrak). 1 mand bij het overladen is gebleken dat er 1 duif ontsnapte bij het overladen en 2 duiven in het gangpad liepen. de duif die ontsnapte zat lekker hoog op een bind en kon onmogelijk gepakt worden

de duiven in het gangpad zijn wel gepakt en alsnog in de mand maar nu wel met touwtje als nog meegegaan met de auto.

bij aankomst van de losplaats bleek er nog een mand geen verzegeling te bevatten en stond klein beetje open.

we moeten er niet aan denken dat dit op een concours gebeurd. daarom een vriendelijk verzoek let op de verzegeling van de manden. wees overtuigd dat dit correct is uitgevoerd.


we hopen op een ieders medewerking voor de rest van het seizoen


De vervoerscommissie